ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

CDC: Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι νέων από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech

Facebook
Twitter
Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι νεαρών ενηλίκων που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο του καρδιακού μυός, μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα των εταιρειών Pfizer/BioNTech για την Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Είναι γνωστό ότι η μυοκαρδίτιδα εμφανίζεται συχνότερα μεταξύ εκείνων που προσβλήθηκαν από την Covid-19 παρά σε εκείνους που εμβολιάστηκαν με τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech ή της εταιρείας Moderna.

Σύμφωνα με τα CDC 384 νέοι ηλικίας 16-29 ετών εμφάνισαν τη νόσο μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αλλά κανείς δεν πέθανε. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ούτε μεταξύ εκείνων που έκαναν το εμβόλιο της Moderna στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδα κυμαίνεται στα 18,5 κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο δόσεις μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και στα 20,2 ανά εκατομμύριο δόσεις μετά τη δεύτερη δόση του Moderna στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Ο κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC.

Συνολικά έχουν αναφερθεί 2.574 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, μιας άλλης σπάνιας φλεγμονώδους νόσου, μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν για την Covid-19 στις ΗΠΑ. Οι μισές περιπτώσεις αφορούσαν άτομα που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, περίπου το 20% άτομα που έκαναν το εμβόλιο της Moderna και οι υπόλοιπες εκείνους που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson’s.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top