“Χαμόγελα” και ελπίδες για… 6άδα για την Παναχαϊκή

Facebook
Twitter
Στις νίκες επέστρεψε η Παναχαϊκή η οποία επικράτησε με 2-1 της Δόξα Δράμας στην Αγυιά για την 18η αγωνιστική της Superleague 2 και παραμένει μια… ανάσα (σ.σ. στο -1) από την 6η θέση και τα Play Off.

*Τα γκολ της αναμέτρησης ο Κουσκουνάς στο 17′ και το 75′ και ο Κόντος στο 90+3′.

*Στην 7η θέση η ομάδα του Καραπίτσου με 25 βαθμούς, στην 9η εκείνη του Κολιτσιδάκη με 20.

*Τέταρτο τέρμα για τον Κουσκουνά μέσα στη σεζόν και πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα.

*Τρίτο γκολ που πετυχαίνει η Παναχαϊκή μετά τις 20/3 και το 1-0 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο Αγώνας

Εξαιρετικά γρήγορος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό πως μόλις στα πρώτα δέκα λεπτά είχαμε συνολικά έξι κόρνερ, με τα τέσσερα να είναι για την ομάδα του Καραπίτσου. Οι κοκκινόμαυροι είχαν μπει ιδιαίτερα κεφάτοι και έχασαν δυο σημαντικές στιγμές στο 4′ και το 9′ αντίστοιχα. Αρχικά, ο Κουσκουνάς έπιασε ένα φοβερό βολέ μέσα από την περιοχή, το οποίο απομάκρυνε ο Στεφανάκος, ενώ ούτε το δυνατό σου του Πάνου μετά από πέντε λεπτά βρήκε στόχο.

Η πίεση, ωστόσο που ασκούσε η Παναχαϊκή στην ομάδα του Κολιτσιδάκη ήταν εμφανής. Μάλιστα, στο 16′ ο Γιούσης έχασε απίστευτη ευκαιρία, με τον Μπάτροβιτς να τον βγάζει μόνο του απέναντι στον Στεφανάκο και τον έμπειρο τερμαφύλακα να αποκρούει από πολύ κοντά το σουτ και στη συνέχεια την μπάλα να βγαίνει από το πόδι του νεαρού επιθετικού η μπάλα άουτ. Ό,τι δεν έκανε ο Γιούσης, το πέτυχε ο κάπτεν Κουσκουνάς μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

Πάσα του Σταμόπουλου, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπάτροβιτς, η άμυνα της Δόξας πιάστηκε στον ύπνο και ο Κουσκουνάς πλάσαρε η υπέροχα για το 1-0 της Παναχαϊκής, ένα γκολ που το δικαιούταν σε τεράστιο βαθμό. Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης ήταν έξαλλος από την αγωνιστική εικόνα των παικτών του, τη στιγμή που έπρεπε να φτάσει το 28′ για να απειλήσει για πρώτη φορά η Δόξα Δράμας, με το σουτ του Παπαϊωάννου να μπλοκάρεται εύκολα από τον Σούλη.

Δέκα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Παναχαϊκή απείλησε εκ νέου. Καταπληκτική μπαλιά στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης του Μπάτροβιτς στον Κουσκουνά, που αντί να τελειώσει τη φάση με το αριστερό, τραβήχτηκε πιο πλάγιο, ο Στεφανάκος έκλεισε καλά το τέρμα, και το πλασέ με το εξωτερικό του έμπειρου επιθετικού κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κι αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας της Δόξας, το κοντέρ θα είχε γράψει ήδη… πολλά.

Ο Στεφανάκος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο 41′, έβγαλε τόσο το αριστερό σουτ του Κουσκουνά μέσα από την περιοχή, όσο και την κεφαλιά του Λαρρέα μετά από κόρνερ του Μασούρα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κατσικογιάννη.

Ο Κουσκουνάς τελείωσε στην επανάληψη ό,τι άρχισε στο πρώτο μέρος

Η πρώτη αρκετά καλή στιγμή της επανάληψης ήρθε στο 48′ και ανήκε στους φιλοξενούμενους. Κάθετη πάσα στον Φυτόπουλο, αλλά ο Σούλης έγκαιρα του έκλεισε το οπτικό πεδίο και μπλόκαρε με το σώμα του το σουτ του παίκτης της Δράμας, κρατώντας το μηδέν. Η Παναχαϊκή ισορρόπησε το ματς, ήταν ιδιαίτερα επιθετική και είχε δοκάρι με τον Μασούρα στο 56′, ενώ στην ίδια φάση ο Κατσικογιάννης ακύρωσε το τέρμα του Κουσκουνά για οφσάιντ.

Από εκεί και έπειτα είχαμε ένα 15λεπτο “φωτιά”, με τη Δόξα Δράμας να χάνει καλές ευκαιρίες με τους Παπαϊωάννου και Σαμπανίδη, τα κόρνερ να διαδέχονται το ένα το άλλο και την Παναχαϊκή να απαντάει στο 70′ με την κεφαλιά του Κουσκουνά που πέρασε άουτ.

Η είσοδο των Τσερούτι και Αραβίδη βοήθησε ακόμα περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι τους γηπεδούχους και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 75′. Μετά από εκτέλεση στημένης φάσης, η αμυντική λειτουργία της Δόξα Δράμας ήταν για μια ακόμη φορά κάκιστη, με τον Κουσκουνά να κάνει το δυνατό πλασέ εντός της περιοχής και να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Καλή στιγμή στον αγώνα μια η κεφαλιά του Μαρκοπουλιώτη στο 84′ μετά την καλή εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου, ενώ ο Κόντος στο 90+3′ μείωσε στο τελικό 2-1, μετά από ωραία ενέργεια του Κουτσιανικούλη.

ΓΚΟΛ: 17′ Κουσκουνάς (Παναχαϊκή), 75′ Κουσκουνάς (Παναχαϊκή), 90+3′ Κόντος *(Δόξα Δράμας).

ΚΑΡΤΕΣ: 15′ Λαρρέα (Κίτρινη, Παναχαϊκή), 29 Μαρινάκης (Κίτρινη, Δόξα Δράμας), 54′ Πάνος (Κίτρινη, Παναχαϊκή).

ΚΟΡΝΕΡ: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (7)-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (8).

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Θανασιάς (Ηπείρου)
4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλληνίας/Ιθάκης)

Παναχαϊκή (Χρήστος Καραπίτσος): Σούλης, Σταμόπουλος, Πατάπης, Λαρρέα, Πάνος, Μπρους, Κόκας (66′ Μαρκοπουλιώτης), Μασούρας (80′ Παπαδόπουλος, Γιούσης (66′ Τσερούτι), Μπάτροβιτς (71′ Αραβίδης), Κουσκουνάς (80′ Σκεπετάρης).

Αναπληρωματικοί: Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Πλιάτσικας, Μπελεζάκης, Ανάκογλου, Παπαδόπουλος, Σκεπετάρης, Τσερούτι, Αραβίδης.

Δόξα Δράμας (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Μαρινάκης (80′ Τάσιος), Φυτόπουλος (66′ Μενσά), Μαυριάς, Παπαργυρίου, Κούκολης, Παρασκευάς (80′ Κόντος), Παπαϊωάννου (66′ Μπελεβώνης), Κουτσιανικούλης, Άντερσον, Μπαράνκο (66′ Σαμπανίδης).

Αναπληρωματικοί: Θεοδοσιάδης, Κοντός, Πετρίδης, Μπελεβώνης, Σαμπανίδης, Τάσιος, Μενσάκ, Κυριακίδης, Νικολάκης.

ΠΗΓΗ: Matchnews.gr/Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top