ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΜΙΝΙΑ: Σηκώνουν τάφους για να περάσει ο δρόμος

0000000000000000000

Σε μία επώδυνη διαδικασία, υποβάλλονται έξι οικογένειες στα Καμίνια του Δήμου Πατρέων, οι οποίες εξαναγκάζονται να κηδεύσουν για δεύτερη φορά αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η εταιρεία “Ολυμπία Οδός” που έχει αναλάβει το έργο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, “σκόνταψε” στο κοιμητήριο των Καμινίων. Και προκειμένου να μην υποβληθεί σε έξοδα για την κατασκευή τεχνικού έργου που θα παρέκαμπτε το νεκροταφείο, αποφάσισε να “ξεριζώσει” έξι οικογενειακούς τάφους.
Όπως έγινε γνωστό, ο Γενικός Γραμματέας του αρμοδίου υπουργείου, επισκέφθηκε πρόσφατα τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τον ενημέρωσε σχετικά.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία, απούσες ήταν οι άμεσα ενδιαφερόμενες οικογένειες, οι οποίες ενημερώθηκαν κατόπιν εορτής, από το τοπικό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και βρέθηκαν μπροστά από ειλημμένες αποφάσεις και προ τετελεσμένων γεγονότων.
Οι οικογένειες, καλούνται να μετακινήσουν τους νεκρούς τους, διαφορετικά απειλούνται με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των τάφων.
-Μάνα, κλαίει και οδύρεται που θα ζήσει για δεύτερη φορά την κηδεία του παιδιού της, ενώ αναμένεται και εκταφή νεκρού που μόλις συμπλήρωσε 40 ημέρες από το θάνατό του.

(το κείμενο προέρχεται από ανάρτηση στο fb της δημοσιογράφου Αγγελικής Ανυφαντή)

You may also like

italia exafanisi ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Ήρθε η στιγμή να βάλω τη λέξη τέλος», είχε γράψει στο γράμμα του – Όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα του συνέχισε να τον ψάχνει – Bρέθηκε στην Πάτρα από τηλεοπτική εκπομπή

Τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η οποία ασχολείται με υποθέσεις ανθρώπων που έχουν ...

Comments are closed.