ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης του 19χρονου – “Δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας”

xania 19xronos
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου Γιάννη από τον πατέρα του, αλλά και τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από έναν φίλο του πατέρα του και άλλα άτομα, όπως ο ίδιος κατέθεσε στην Ανακρίτρια Χανίων την περασμένη εβδομάδα.

Λίγες ημέρες μετά την τελευταία κατάθεση στις Δικαστικές αρχές, του 19χρονου από χωριό του Δήμου Πλατανιά ο οποίος είχε πέσει θύμα κακοποίησης και σεξουαλικής από την εποχή που ήταν στο δημοτικό σχολείο και η υπόθεση παίρνει δραματικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, ο 19χρονος στην κατάθεσή του είχε επιβεβαιώσει πλήρως όλα όσα είχε πει από τον περασμένο Ιούλιο για το δράμα που βίωνε. Φέρεται να είπε πως τον κακοποίησαν σεξουαλικά 6 άντρες (με ονοματεπώνυμα), να παρέθεσε στοιχεία για 4 ιερείς, ενώ αναφέρθηκε σε μια γυναίκα με το μικρό της όνομα και σε τρία άτομα αλβανικής καταγωγής χωρίς άλλα στοιχεία.

Επίσης το 19χρονο αγόρι κατέθεσε ότι και πρόσφατα και ενώ διέμενε σε ένα ειδικό κέντρο ΑΜΕΑ, δέχθηκε υβριστική επίθεση από συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των ανθρώπων που δηλώνει ότι τον βίασαν, στη διάρκεια νυχτερινού μαραθώνιου αγώνα που είχε διοργανώσει ο Δήμος Χανίων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας του 19χρονου στα Χανιά κατηγορείται για τα εξής αδικήματα:

1) της συνέργειας σε βιασμό με σωματική βλάβη του ανήλικου και μετέπειτα ενήλικου, κατ’ εξακολούθηση τουλάχιστον 20 φορές
2) συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δε συμπλήρωσε το 15° έτος της ηλικίας του, συμπλήρωσε δε όμως το 14° έτος της ηλικίας του, κατ’ εξακολούθηση
3) έκθεση προσώπου που ο δράστης το είχε υπό την προστασία του και που είχε υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει, κατ’ εξακολούθηση
4) βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων και δη ανήλικου και μετ’ έπειτα ενήλικου, το οποίο βρισκόταν στην επιμέλεια και προστασία του δράστη, βάσει νόμου και πραγματικής κατάστασης αντιστοίχως, αλλά και συνοικούσε με τον δράστη, συνιστάμενη στη μεθοδευμένη πρόκληση, αφενός μεν, έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, αφετέρου δε, ψυχικού πόνου, ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, μέσω και της παρατεταμένης απομόνωσης του θύματος, κατ’ εξακολούθηση
5) παράνομη παρακράτηση κατ’ εξακολούθηση
6) παράνομη βία εις βάρος ανηλίκου και μετ’ έπειτα ενηλίκου, που, δεν μπορούσε όμως να υπερασπίσει τον εαυτό του, το οποίο βρίσκονταν υπό την επιμέλεια και προστασία του δράστη, βάσει νόμου και πραγματικής κατάσταση αντιστοίχως, αλλά και συνοικούσε με τον δράστη, κατ’ εξακολούθηση και
7) απειλή εναντίον του υιού του και ως άνω αναφερόμενου συμπαραστατούμενου, μαζί με τον… καταγόμενο επίσης από το χωριό * του Δήμου.

Παραιτήθηκε ο θείος του 19χρονου στα Χανιά από προσωρινός συμπαραστάτης του – Καταγγέλλει απειλές 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr, με αίτημά του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ο θείος του 19χρονου και προσωρινός δικαστικός συμπαραστάτης του, δηλώνει ότι παραιτείται, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα απειλές σε βάρος τόσο του ίδιου, όσο και της οικογένειάς του.

Στο αίτημα – δήλωση παραίτησής του, ο ίδιος τονίζει ότι «στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται πολλά άτομα από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Το χωριό αυτό είναι πολύ μικρό και γενικότερα η περιοχή είναι μια ιδιαίτερα κλειστή κοινωνία, με αποτέλεσμα να έχω γίνει στόχος εγώ και η οικογένειά μου, ιδιαίτερα από τις οικογένειες των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητας, λόγω του ότι έχω εμφανιστεί ως ασπίδα του Γιάννη του οποίου έχω οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ενώ ο τελευταίος φιλοξενείται στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας».

Στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά στη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος «έτερων ατόμων εμπλεκόμενων, για τα ίδια αδικήματα από το Α.Τ. Πλατανιά, την οποία έχει εδώ και πλέον των δύο μηνών η Ασφάλεια Χανίων. Οι εμπλεκόμενοι στη δεύτερη δικογραφία είναι κατηγορούμενοι με ρίζες από το χωριό και μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι συγγενής εμένα και του συμπαραστατούμενου».

Ο δικαστικός συμπαραστάτης και θείος του 19χρονου, αφήνει αιχμές για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δικογραφίας, η οποία από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Χανίων, όπου -σύμφωνα με τον ίδιο- «λιμνάζει όλο αυτό το διάστημα», με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτεθειμένος.

01 scaled 1

02 1 scaled 1

03 scaled 1

You may also like

Comments are closed.