Χάος στη Βρετανία: Μασκοφόροι ακροδεξιοί απέκλεισαν το λιμάνι του Ντόβερ (video)

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και αναστάτωση προκάλεσε ο αιφνιδιαστικός αποκλεισμός των προσβάσεων προς το λιμάνι του Ντόβερ, το πλέον πολυσύχναστο πέρασμα που συνδέει τη νότια Αγγλία με τη βόρεια Γαλλία, από ομάδες ακροδεξιών διαδηλωτών.

Το πρωί του Σαββάτου, περίπου 300 άνδρες ντυμένοι στα μαύρα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κατέλαβαν κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, παρεμποδίζοντας τη διέλευση φορτηγών και τουριστών.

- Διαφήμιση -

Την ευθύνη για τη δράση ανέλαβε η οργάνωση «Patriot Platform», με επικεφαλής τον Ντάνι Τόμας (γνωστό ως «Ντάνι Τόμο»), στενό συνεργάτη του ακροδεξιού ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον (Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον).

Σε ζωντανή μετάδοση, εκπρόσωποι της οργάνωσης δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να κρατήσουν αποκλεισμένο το λιμάνι για τρεις ημέρες, ενώ ο Ρόμπινσον ενθάρρυνε μέσω του X τη μαζική συμμετοχή κι άλλων πολιτών.

Ο αποκλεισμός παρέλυσε τον αυτοκινητόδρομο A20, προκαλώντας ουρές οχημάτων που ξεπέρασαν τα έξι χιλιόμετρα και στα δύο ρεύματα. Η διοίκηση του λιμένα ανέφερε ότι διαταράχθηκαν όλες οι διαδρομές από και προς την εγκατάσταση, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας του Κεντ βρίσκονται στο σημείο επιχειρώντας να διαχειριστούν την κατάσταση και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Google Logo Προσθήκη του Politeianews.gr στην Google

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο
spot_img