ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ: Κινητοποιείται για τη Βία, στον κόσμο των παιδιών μας…

Facebook
Twitter

 

 

(από εφημερίδα “Πολιτεία”)

Η Βία στους νέους είναι θέμα που απασχολεί και απασχόλησε εντονότερα αυτή την εβδομάδα την περιοχή λόγω της λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου στην Αγορά Αργύρη. Σημαντική και ουσίας ήταν η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπου Μπονάνου. Ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Υπάρχει σημαντικό διαπιστωμένο, πρόβλημα παραβατικότητας στις μικρές ηλικίες. Μια βίαιη κοινωνία που πολλές φορές οι ειδήσεις μας κάνουν να μένουμε άφωνοι μπροστά στην βίαιη συμπεριφορά ανηλίκων. Μόνο τον Σεπτέμβρη του 2023, σύμφωνα με την Πρόεδρο Δικαστών και Εισαγγελέων κ Στενιώτη, διαπιστώθηκαν 3.500 περιπτώσεις παραβατικότητας ανηλίκων. Όμως, τι κάνουμε πέρα από την καταστολή; Προληπτικά μπορούμε να δράσουμε; Να περιορίσουμε το φαινόμενο; Σαν τοπική αυτοδιοίκηση απαντάμε με την ένωση των δυνάμεων προσπαθώντας με άλλους θεσμούς, όπως η Αστυνομία και η Εκπαίδευση, να οικοδομήσουμε ένα τείχος ανάσχεσης στην βίαιη συμπεριφορά, στον σχολικό εκφοβισμό. Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη κα Ντάτσικα υποστηρίζουμε δράσεις που θα περιορίσουν το φαινόμενο…».

Και σε άλλο σημείο της παρέμβασής του τόνισε: «Απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας σε όλα εκείνα τα παιδιά που πέφτουν θύματα του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Συνεργαζόμαστε με το «Χαμόγελο του παιδιού», για μια ακόμη φορά, στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε πληγωμένες αθώες ψυχές . Μιλήστε, στους ειδικούς, στους εκπαιδευτικούς μην επιτρέπετε να σας πληγώνουν, επιπόλαιες και άστοχες συμπεριφορές  Στηρίζουμε τα παιδιά μας , νοιαζόμαστε για τους διπλανούς μας».

Είναι φανερό ότι ο κ. Μπονάνος έχει «πιάσει» το νόημα και την ουσία του προβλήματος. Διότι δεν είναι η καταστολή που θα απαλείψει το φαινόμενο. Είναι η πρόληψη. Είναι η συζήτηση με τα παιδιά. Είναι το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας και κατανόησης του πώς σκέφτονται τα παιδιά μας, τι τους λείπει, τι τους οδηγεί σε αυτό που σήμερα «τρέχουμε» να επιλύσουμε…

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top