Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας βρέθηκε στην εθνική οδό το βράδυ της Παρασκευής λίγη ώρα μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο που ανετράπη και έπιασε φωτιά: Επιστρέφοντας στην Πάτρα από την Αθήνα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Μάλλιο, ο έμπειρος συνδικαλιστής και αστυνομικός παρά την ταλαιπωρία της αναμονής λόγω της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης που προκάλεσε το ατύχημα, περιγράφει την εμπειρία του υπό το πρίσμα της αμεσότητας των αντανακλαστικών του Κράτους και των Υπηρεσιών του, καθώς και των ανθρώπων της Ολυμπίας Οδού.
Ανάμεσα στα άλλα σημειώνει πως μπορεί μεν η κριτική να είναι εύκολη, αλλά μπροστά σε ένα τέτοιο πολύ σοβαρό περιστατικό πρέπει να αναγνωρίζονται τα σωστά και οι άμεσες αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού προς όφελος των πολιτών.
Και προσθέτει πως οι αστυνομικοί έκλεισαν άμεσα την κυκλοφορία την ώρα που σημειώνονταν ισχυρές εκρήξεις στο σημείο του ατυχήματος καθώς και για τα μηνύματα που λάμβαναν οι οδηγοί από το 112. Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο:

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ
Σήμερα κατάλαβα ότι όταν ο κρατικός μηχανισμός θέλει να δουλέψει τότε πραγματικά όλα γίνονται υποδειγματικά. Και επειδή εκτός από κριτική που όλοι πολύ εύκολα κάνουμε πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα σωστά σε λίγες γραμμές αποτυπώνω τι μου συνέβη: Ερχόμενος από Αθήνα βραδινές ώρες έτυχε να βρεθώ στο ατύχημα με το βυτιοφόρο το οποίο εξετράπη της πορείας του και έπιασε φωτιά.
«Σήμερα κατάλαβα ότι όταν ο κρατικός μηχανισμός θέλει να δουλέψει τότε πραγματικά όλα γίνονται υποδειγματικά. Και επειδή εκτός από κριτική που όλοι πολύ εύκολα κάνουμε πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα σωστά»
ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ
Αμέσως εξαιτίας των εκρήξεων έκλεισαν οι συνάδελφοί μου την νέα και την παλαιά εθνική οδό Πατρών Αθηνών και στα δυο ρεύματα στο ύψος του Ισθμού. Σε μόλις λίγα λεπτά κατέφθασαν στο σημείο δεκάδες περιπολικά ακόμα και από Αθήνα, πυροσβεστικά, οχήματα της πολιτικής προστασίας και ασθενοφόρα τα οποία όλα ανάλογα τις αρμοδιότητες τους βρέθηκαν στα σημεία που έπρεπε. Παράλληλα ήχησε το 112 που ενημέρωνε για το συμβάν.
ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ
Μέσα σε λίγες ώρες άνοιξαν οι δρόμοι ενώ παράλληλα οχήματα της Ολυμπίας Οδού μοίραζαν νερά στα διόδια τα οποία επίσης ήταν ανοιχτά χωρίς καταβολή αντιτίμου απορροφώντας έτσι τις τεράστιες ουρές που είχαν δημιουργηθεί. Όλα συγχρονισμένα και άριστα οργανωμένα σε βαθμό που έμεινα εντυπωσιασμένος αν και ένστολος μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛΑΣ. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα επίπεδα! Αυτό είναι ένα υποδειγματικό κράτος έτοιμο να ανταπεξέλθει στα πάντα!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ