ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ: Κάνναβη 9 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε αποθήκες της Ασφάλειας Πάτρας

zagora

Δέκα φορές «σηκώθηκε» το Super Puma της Πυροσβεστικής προχθές και χθες, για να μεταφερθούν 2.500 δενδρύλλια χασίς στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και από εκεί με φορτηγά στην Πάτρα!

Παρόμοια «επιχείρηση» ουδέποτε είχε στηθεί από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επί τρεις μέρες οι άνδρες της Ασφάλειας Πάτρας ξερίζωναν δενδρύλλια και τα παραλάμβανε το Super puma, κάτω από κινηματογραφικές συνθήκες, που παραπέμπουν σε σειρές και ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τις φυτείες ναρκωτικών της Κολομβίας και του Μεξικού!

Κάθε φορά το Super puma έριχνε γάντζους και παραλάμβανε 250 δενδρύλλια. Για τη μεταφορά τους από τον Βόλο στην Πάτρα απαιτήθηκε η μίσθωση τριών φορτηγών – το πρώτο έφθασε στο Μέγαρο της Ερμού χθες τα χαράματα.

Στο μεταξύ, στο Πήλιο, εκεί που καλλιεργητές είχαν τη φυτεία τους, οι άνδρες της Ασφάλειας με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Φερτάκη, έμειναν έκπληκτοι απ’ όσα είδαν. Οι δράστες είχαν στήσει καλύβες, που ήταν εξοπλισμένες με σκεύη μαγειρικής, κλινοσκεπάσματα, κονσέρβες, τρόφιμα κ.ο.κ.

Πιθαναλογείται ότι ζούσαν στην ερημιά 6-7 άτομα, που πότιζαν και «περιποιούνταν» τα δενδρύλλια, όμως τις τελευταίες μέρες εξαφανίσθηκαν. Εικάζεται ότι παρατήρησαν την παρουσία αστυνομικών τις προηγούμενες μέρες, οι οποίοι είχαν μεταβεί για «αυτοψία» στη δύσβατη περιοχή και κατάφεραν να διαφύγουν.

Υφίσταται και το σενάριο να είχαν «εσωτερική προειδοποίηση», αλλά φαντάζει πολύ ακραίο έως ανύπαρκτο, σύμφωνα με εκτίμηση εμπειρότατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ.

Η χασισοφυτεία, σύμφωνα με ένστολους που μετείχαν στην επιχείρηση, ήταν αόρατη και δεν υπήρχε οδική πρόσβαση, είμη μόνο ένα μονοπάτι δύο χιλιομέτρων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και την διακίνηση της κάνναβης κυμαίνεται από 7.360.000 ευρώ μέχρι και 9.810.000 ευρώ.

You may also like

Comments are closed.