ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Χατζηδάκης: Ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο του εργασιακού νομοσχεδίου ξεχωριστά

Facebook
Twitter
Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που εισάγεται για συζήτηση τη Δευτέρα (14/6) στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, τα δώρα και τα αναδρομικά.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο του νομοσχεδίου ξεχωριστά και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα προστατέψει τον εργαζόμενο, αλλά και θα κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο.

«Εφαρμόζουμε ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Η αντιπολίτευση να σκεφτεί μήπως δεν ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις; Στην απεργία που έγινε ήταν πολύ μικρή η συμμετοχή. Θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλη, δεκάδες ονομαστικές για να ξεκαθαρίσει η αντιπολίτευση σε τι είναι εναντίον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο «ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε πρώτος την πόρτα στις ατομικές συμβάσεις». Αναφορικά με τις υπερωρίες και την ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι υπήρξαν πολλές καταγγελίες για αυτό και θα έρθει η ψηφιακή κάρτα για να «χτυπηθεί» η μαύρη εργασία. Σχετικά με τη μείωση αποδοχών από τις υπερωρίες ανέφερε ότι «θα αυξάνονται πλέον τα λεφτά που θα παίρνει ο εργαζόμενος! Θα αμείβονται 40% παραπάνω. Μέχρι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το σύστημα για να βλέπει ο εργαζόμενος τι δηλώνει ο εργοδότης. Προβλέπεται πρόστιμο αν ο εργοδότης δεν έχει δηλώσει καθόλου ή λάθος τον κάθε εργαζόμενο».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top