ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε καταζητούμενο απατεώνα – Η εγκληματική οργάνωση που συμμετείχε απέσπασε ποσά ενός εκατομμυρίου

apati 3 800x432.jpg

Στο Αγρίνιο εντοπίστηκε ένας Έλληνας που κυκλοφορούσε σαν… κύριος, παρά το γεγονός ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Αγρινίου για συμμετοχή σε μια από τις δυο εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν απάτες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Έτσι, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία. Οι δυο οργανώσεις είχαν εξαρθρωθεί στις 2 Μαρτίου και τότε είχαν συλληφθεί επτά μέλη τους και είχαν ταυτοποιηθεί άλλα έξι, μεταξύ των οποίων ο συγκεκριμένος.

Τα μέλη της πρώτης οργάνωσης επικοινωνούσαν με πολίτες που είχαν αναρτήσει σε ιστοσελίδες αγγελίες για την πώληση οχημάτων και άλλων αντικειμένων και ζητούσαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών τους, το IBAN και τον εξαψήφιο κωδικό OTP, δήθεν για να καταθέσουν το αντίτιμο. Έτσι, αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς 96 θυμάτων, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν συνολικά 517.713 ευρώ σε λογαριασμούς συνεργών τους. Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση είχε εξαπατήσει 99 πολίτες και οι δράστες είχαν αποκομίσει 440.000 ευρώ, με το πρόσχημα της χορήγησης επιδόματος για την covid-19 ή εποχικού δώρου!

You may also like

Comments are closed.