Ασταμάτητη είναι η ροή των πιστών στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, καθώς χιλιάδες προσκυνητές συρρέουν με ευλάβεια για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη.
Το μοναστήρι έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο επίκεντρο λατρείας, υποδεχόμενο επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.
Ανάμεσα στους χιλιάδες πιστούς βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης.
Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η επίγειος ζωή του αποτελεί το φως που πρέπει να ακολουθούμε όλοι μας με ταπεινότητα.
Ουρές χιλιομέτρων και ολονύχτια αγρυπνία
Η κορύφωση του προσκυνήματος ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου (11/7), οπότε και τελέστηκε ιερά αγρυπνία, η οποία διήρκεσε από τις 20:00 το βράδυ έως τις 04:30 τα ξημερώματα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μαζική, που η αναμονή των πιστών για να φτάσουν και να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου άγγιξε ακόμη και τις έξι ώρες.
Ανάλογη είναι η εικόνα και σήμερα, Κυριακή (12/7), ανήμερα της εκδημίας του Αγίου. Ατελείωτες ουρές σχηματίζονται κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, με τους πιστούς να περιμένουν υπομονετικά. Για τη διευκόλυνση των προσκυνητών, οι πύλες του μοναστηριού θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20:00 απόψε το βράδυ.
Για την ομαλή διεξαγωγή της πανήγυρης έχει επιτραπεί η διέλευση των οχημάτων, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή δεκάδων εθελοντών, οι οποίοι σε συνεργασία με τις αρχές έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της ρύθμισης της κυκλοφορίας και της καθοδήγησης των πιστών στους χώρους στάθμευσης.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


