«Χόρεψε» με σεισμούς η Δυτική Ελλάδα, «χόρεψαν» και οι σεισμολόγοι!

Facebook
Twitter

«Χόρεψε» για τα καλά το Σαββατοκύριακο η Δυτική Ελλάδα με τους σεισμολόγους να «κοντράρονται» και πάλι και να κάνουν λόγο μέχρι και για «τηλεμαϊντανούς»!

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Πάτρα προκαλώντας ανησυχία, όχι τόσο για το μέγεθός τους, αλλά για το γεγονός πως σημειώθηκαν αρκετοί… «γύρω γύρω»!

Σεισμός με μέγεθος 4.5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:02 του Σαββάτου στην Αιτωλοακαρνανία, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα ανατολικά του Θέρμου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αχαΐα. Στη συνέχεια έγιναν άλλοι δύο σεισμοί, μεγέθους 3,7 και 3,6 Ρίχτερ, λίγο πιο νότια στην περιοχή. «Φαίνεται να είναι σε διέγερση η περιοχή. Το παρακολουθούμε αλλά δεν έχουμε ιδιαίτερο θέμα» είπε ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

«Ο πρώτος σεισμός των 4,5 Ρίχτερ προέρχεται από το σύστημα της Τριχωνίδας. Δίνει και πιο μεγάλους σεισμούς το ρήγμα αυτό, αλλά η συγκεκριμένη δόνηση είναι στα περιθώρια του ρήγματος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Σημειώνεται ότι περίπου την ίδια ώρα, σημειώθηκε και σεισμός στις Στροφάδες του Ιονίου. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Στροφάδων. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά στην Δυτική Ελλάδα, ένας σεισμός πολύ μικρός στην Αθήνα προκάλεσε το «ξέσπασμα» του καθηγητή Σεισμολογίας Άκη Τσελέντη από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου κάνει διακοπές. Ο καθηγητής και Πρόεδρος του Γεωδυναμικού, κάνει λόγο για «σεισμολογικό παραλογισμό»!

3 entheti

Και αυτό γιατί όπως γράφει δεν είναι δυνατόν όλοι να ασχολήθηκαν το Σάββατο με τα… 2,9 Ρίχτερ της Αθήνας όταν στην Δυτική Ελλάδα είχαμε τόσους σεισμούς και φυσικά μεγαλύτερους. Έγραψε: «Θα έχετε παρατηρήσει ότι τώρα το Καλοκαίρι αποφεύγω να βγαίνω δημόσια και να σχολιάζω σεισμούς που δεν είναι σημαντικοί.

Πρώτα από όλα σέβομαι τον τουρισμό, μετά τι να βγω να πω; Το γνωστό ποίημα μάλλον είναι ο κυρίως αλλά να περιμένουν κλπ κλπ για να φανώ στα ΜΜΕ; Έτσι και σήμερα είχαμε ένα ΑΣΗΜΑΝΤΟ σεισμό 2,9R στη περιοχή Φυλής και Άνω Λιοσίων και βρόντηξαν και άστραψαν τα blog και οι ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης.

(**) Βγήκε ήδη ένας σεισμοτηλεαστέρας να σας πει τι; Τα αυτονόητα;».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top