ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Χρήστος Μπούρας για Πρυτανικές εκλογές: Διεκδικώ ξανά για να συνεχιστεί το έργο που έχει ξεκινήσει… (ΒΙΝΤΕΟ)

Facebook
Twitter
Συνέντευξη εν όψει των νέων πρυτανικών εκλογών παραχώρησε σήμερα, στην αίθουσα του πρυτανικού συμβουλίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

IMG 4669

Ήταν μια συνέντευξη στην οποία είχε την ευκαιρία: να παρουσιάσει τις επιτυχίες της θητείας, να παρουσιάσει και να ευχαριστήσει δημόσια τους συνεργάτες του (επισημαίνοντας πως επρόκειτο για ομαδική δουλειά), αλλά και να προτάξει το νέο διακύβευμα και το νέο όραμα για την επόμενη θητεία που διεκδικεί.

“ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”

O κ. Μπούρας είπε ότι “πρέπει να Υπερασπιστούμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο”. Δίνοντας το σαφές στίγμα του και τονίζοντας ότι τα μεγάλα θέματα στην ατζέντα της επόμενης θητείας θα είναι : τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια κι ο ανταγωνισμός , καθώς επίσης, το Δημογραφικό.

Μ’ άλλα λόγια  το νέο “στοίχημα” θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη διεθνής ανάδειξη του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε να βρίσκεται επάξια σε περίοπτη θέση ακόμα κι όταν ο ανταγωνισμός θά ‘ναι ανηλεής είτε με την έλευση ιδιωτικών πανεπιστημίων, είτε με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό φοιτητών (λόγω δημογραφικού).

ΚΙΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ…

Σκιαγράφησε το πλάνο του πώς το Παν. Πατρών “ανοίγεται” στον κόσμο και στο σύγχρονο, μιλώντας για το παράρτημα που ήδη λειτουργεί στην Κίνα (κι είναι το πρώτο από την Ελλάδα) αλλά και για παραρτήματά του που θα πρωταγωνιστήσουν ως και στην Αλεξάνδρεια!

Όπως επίσης και για την επικείμενη συνεργασία Πανεπιστημίου-ΠΔΕ-ΔΟΕ για την ίδρυση στην Αρχαία Ολυμπία παραρτήματος όπου θα προετοιμάζονται ξένοι φοιτητές.

ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ 

Επικαλέστηκε και τις μεγάλες δωρεές που “όχι τυχαία” ήρθαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και τις επενδύσεις, αφού, όπως είπε, το Πανεπιστήμιο είναι πόλος επενδύσεων από τις οποίες οφείλεται όλη η πόλη.

Είπε ότι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο χρειάζεται την κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, την οποία πρέπει να διεκδικεί, εξήγησε ωστόσο ότι “για να κάνει άλματα πρέπει να κοιτά στον κόσμο”!

Εννοώντας ότι μέσα από εξωστρέφεια, συνεργασίες και επιτυχίες να γίνεται γνωστό προσελκύοντας χορηγίες και επενδύσεις που (μαζί με την κρατική στήριξη) θα αναβαθμίζουν διαρκώς την παρεχόμενη ποιότητα προς τους φοιτητές.

Έδωσε πολλά παραδείγματα της αποδοχής του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και των τεράστιων επιστημονικών επιτευγμάτων.

Όπως της δωρεάς της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη της πιο σπάνιας βιβλιοθήκης του αείμνηστου συζύγου της αλλά και της δωρεάς μιας υποτροφίας. Ή όπως της στήριξης της οικογένειας Μεντζελόπουλου και άλλων ευεργετών.

Υπενθύμισε επίσης ότι στη Βουλή των Ελλήνων υπάρχουν περισσότεροι από επτά απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ απόφοιτοί του βρίσκονται σε καίρια πόστα ευθύνης διεθνώς. Και υπογράμμισε την άμεση επικοινωνία που πια υπάρχει μέσω πλατφόρμας στην οποία είναι ενεργοί πάνω από 15.000 απόφοιτοι!

Δίνοντας ένα πρόσφατο παράδειγμα διεκδικήσεων, ανακοίνωσε και την “είδηση” ότι τις επόμενες ημέρες θα ‘χει συνάντηση με τον Υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για να διεκδικήσει διπλασιασμό του αριθμού προσλήψεων ΕΣΥ από 15 στους 30.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στον μίνι απολογισμό, (αφού πλήρης κι αναλυτικός απολογισμός θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου), ο κ. Μπούρας ανέφερε τις επιτυχίες, πρωτίστως το ότι το Παν. Πατρών μπήκε στα 1.000 καλύτερα του κόσμου και σε αυτήν την λίστα είναι σταθερά μόνο τα 8 από τα 25 πανεπιστήμια της χώρας!!

Επίσης, πρόσθεσε στην τοπική ανάπτυξη αφού το ίδρυμα, μέσω της Έρευνας, έγινε πόλος επενδύσεων από μεγάλες εταιρείες.

Αλλά κυρίαρχο ήταν το επιχείρημα της εξωστρέφειας και της συνεργασίας με τους φοιτητές. Προτάσσοντας τα δύο Φεστιβάλ υποδοχής νέων φοιτητών, που εκτός των εσόδων που φέρνουν, αποτελούν αφορμή επισκεψιμότητας και εξελίχθηκαν σ’ έναν θεσμό ισχυρό. Μάλιστα προϊδέασε για το φετινό Φεστιβάλ που συμπίπτει με τα 60 χρόνια του Πανεπιστημίου και θα συνδυαστεί με ένα μεγάλο συνέδριο για το αποτύπωμα του Παν. Πατρών στην πόλη, στην Ελλάδα και διεθνώς.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η Φοιτητική Εστία είναι πια το “καμάρι” του Παν. Πατρών. Ανακαινίστηκαν 100 δωμάτια. Ανακαίνιση σε βαθμό που φέτος “δεν νοικιάστηκε κανένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο”! Αυτό εξοικονόμησε 700.000 ευρώ στο ταμείο του ιδρύματος.

Το σημαντικό όμως είναι ότι… “πήραν δωμάτιο στην εστία ΟΛΟΙ οι φοιτητές που το είχαν ανάγκη ενώ έμειναν και 40 κενά δωμάτια”!!

Επίσης, ανακαινίστηκαν και 10 δωμάτια στο Μεσολόγγι τα οποία θα αποτελέσουν την καλύτερη και πιο σύγχρονη Εστία της Ελλάδας!!

Μέλημα όμως τώρα είναι η διεκδίκηση χρηματοδότησης για να φτιαχτεί το Φοιτητικό Εστιατόριο του οποίου την Αρχιτεκτονική Μελέτη ετοίμασε ήδη το αντίστοιχο Τμήμα του ιδρύματος!!

ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΤΟ… 1ο ΚΤΗΡΙΟ 120 τ.μ.!!

Στις αρχές καλοκαιριού στο Πανεπιστήμιο Πατρέων θα εκτυπωθεί το πρώτο 120 τετραγωνικών μέτρων κτήριο! Μια είδηση που σίγουρα θα φέρει το Παν. Πατρών στο επίκεντρο της δημοσιότητας συγκεντρώνοντας πάνω του τα επιστημονικά “φώτα” της παγκόσμιας κοινότητας.

Η ΠΙΤΑ, ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ

ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Ο κ. Μπούρας έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την ευχή του… “Το Πανεπιστήμιό μας να μην έχει όρια”. Μάλιστα το φλουρί έτυχε στο πρώτο κομμάτι που ήταν για το Πανεπιστήμιο!! Σημάδι θετικό…

Αλλά ο κ. Μπούρας ρωτήθηκε και ποιο τραγούδι αφιερώνει στους φοιτητές και εξειδίκευσε λέγοντας: Το The Wall στους φοιτητές και το Imagination στους συναδέλφους μου…

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top