ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Χρήστος Μπούρας στην ”Πολιτεία”: «Εμβόλιο, ώστε να μπορεί ν’ανοίξει το πανεπιστήμιο»

Facebook
Twitter
Tου Αχιλλέα Ροδίτη
«Όποιος λέει να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό είναι σαν να μην θέλει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια», δήλωσε στην «Πολιτεία» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, λίγες ημέρες μετά τη δημόσια επιστολή του μέσω της οποίας επιχείρησε να πείσει τους φοιτητές να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Η «Πολιτεία» επικοινώνησε με τον κ. Μπούρα, θέτοντας του το σαφές ερώτημα «αν ο εμβολιασμός θα αποτελέσει προϋπόθεση ανοίγματος των αμφιθεάτρων».

Η απάντηση του ήταν σαφής και ξεκάθαρη:

«Τι πρέπει να πούμε; Ότι θα λειτουργήσουν τα αμφιθέατρα με self test , που εγώ προσωπικά δεν τα πιστεύω; Η λειτουργία του Πανεπιστημίου μας πρέπει να είναι ασφαλής και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι οι πάντες: καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές. Όλοι μας έχουμε ευθύνη».

Με άλλα λόγια, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας έστειλε σαφές μήνυμα ότι δίχως εμβολιασμό ένας ακαδημαϊκός ή εργαζόμενος του ιδρύματος αλλά φυσικά και οι φοιτητές, δεν θα πρέπει να μπορούν να παρίστανται στα αμφιθέατρα και στους χώρους των Σχολών.

Μάλιστα μέσω της «Πολιτείας», ενημερώνει ότι «οι πρυτανικές αρχές θα προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε σειρά δράσεων», προκειμένου να πείσουν όλους τους μετέχοντες στην πανεπιστημιακή κοινότητα να κάνουν το χρέος τους, δηλαδή να κάνουν το εμβόλιο και έτσι να εγγυηθούν την ασφάλεια στην δημόσια Υγεία εντός της πανεπιστημιούπολης.

Οι δηλώσεις του κ. Μπούρα στην «Πολιτεία» έρχονται λίγες μέρες μετά την επιστολή του που απέστειλε (την περασμένη Τρίτη) προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι το διαβατήριο για επιστροφή στα αμφιθέατρα.

2 3 e1626697519207

 

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

«Δείξτε έμπρακτα το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης»  

Θυμίζουμε ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω της ανοικτής επιστολής του, στις αρχές του μήνα, απηύθυνε έκκληση προς τους φοιτητές να σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπούρας τόνιζε:

  • «Ποια είναι η πρακτική που αναλογεί στους νέους ανθρώπους ιδίως αυτήν την περίοδο; Να συμβάλλουν μέσω του εμβολιασμού τους στην προστασία της κοινωνίας και ιδίως των ευπαθών ομάδων από την εξάπλωση της πανδημίας».
  • «Οι νέοι άνθρωποι είναι η κοινωνική ομάδα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα ιδίως το καλοκαίρι και ύστερα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού και απομόνωσης».
  • «Επομένως, ο κίνδυνος προσβολής από τον ιό είναι μεγαλύτερος αυτήν την περίοδο. Επιπλέον, οι μεταλλάξεις του ιού δείχνουν πως μπορεί να προσβάλει ακόμη και μικρές ηλικίες».
  • «Ο εμβολιασμός των νέων θα ενδυναμώσει σημαντικά την αλυσίδα προστασίας που χρειάζεται ο πληθυσμός για να αποκτήσει ανοσία».
  • «Οι φοιτητές είναι η κατεξοχήν ομάδα των νέων, που έχει ταχθεί να υπηρετήσει την επιστήμη, την πρόοδο, τον πολιτισμό. Επομένως, αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας προς τις οικογένειές σας και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας χαρακτηρίζει, επιλέγοντας να αυτοπροστατευθείτε μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top