ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Μαρτζώκας: Ρομαντικός, ιδεολόγος και λάτρης του Καρναβαλιού

martzokas
Θλίψη -ως γνωστόν- προκάλεσε στο Τορόντο του Καναδά και στην εκεί κοινότητα των Αχαιών ο θάνατος, στα μέσα του μήνα, του Χρήστου Μαρτζώκα, πατρινού στην καταγωγή, εξαιρετικά δραστήριου στα ομογενειακά δρώμενα συμπατριώτη και «ψυχής» του Πατρινού Καρναβαλιού που διοργανωνόταν στην καναδική μεγαλούπολη. Αλλά και στελέχους του ΠΑΚ και προσωπικού φίλου του Ανδρέα και του Γιώργου Παπανδρέου.  

Την είδηση ανήγγειλε πρώτος ο στενός του φίλος Γιώργος Γκέκας, με καταγωγή απ’ την Ναύπακτο, λέγοντας ότι «με μεγάλη μου λύπη έμαθα ότι έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο πολύ γνωστός και αγαπητός στη παροικία μας Χρήστος Μαρτζώκας. Τελευταία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης μας. Το Χρήστο τον γνώρισα στο Πατρινό Καρναβάλι του Τορόντο μερικά χρόνια πριν. Ο κάλος αυτός πατρινός ήταν από τους πιο αποτελεσματικός πρεσβευτές της εκδήλωσης».

Ο Χρήστος Μαρτζώκας έφυγε μετανάστης απ’ την Πάτρα στο Τορόντο του Καναδά το 1969. Ήταν πτυχιούχος ηλεκτρολόγος και διέπρεψε στο επάγγελμα του, με δική του επιχείρηση, την «New town Electric Inc.». Σύμφωνα με την ομογενειακή σελίδα «Antipodes» ο Χρήστος Μαρτζώκας ήταν 78 ετών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.