ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Χρήστος Μήλας: Είναι αμοιβαία επωφελής η σχέση Πάτρας και Προμηθέα

2 3
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Ο Προμηθέας ετοιμάζεται να δώσει τη «μάχη» για τον 1ο τίτλο της αγωνιστικής περιόδου 2021-22. Το 2ο Super Cup είναι προ των πυλών και η Πάτρα για άλλη μία φορά, ελέω μπάσκετ και Προμηθέα, θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Και είναι επίσης σημαντικό ότι πέρα από το αθλητικό κομμάτι οι επιτυχίες της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ενισχύουν την ίδια την Πάτρα αφού οι νίκες στρέφουν την εγχώρια και διεθνή ματιά προς τα εδώ.

Έτσι η συνεισφορά της ομάδας είναι όντως πολύπλευρη, όπως άλλωστε τονίζει ο πρόεδρος του Προμηθέα, Χρήστος Μήλας. Μιλώντας σήμερα στην «Πολιτεία» για την πορεία της ομάδας, την σχέση της με την πόλη, τις ακαδημίες νέων ταλέντων και τους στόχους της επόμενης μέρας.

Η συνέντευξη:

Ερ: Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το 2ο Super Cup που θα γίνει στην Πάτρα και ο Προμηθέας θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 από τον Παναθηναϊκό, το Λαύριο και την ΑΕΚ. Ποιο είναι το πρώτο σας σχόλιο για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Απ: Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πορεία της ανδρικής ομάδας ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη με αποκορύφωμα την κατάκτηση του περυσινού Super Cup. Οι συνεχείς παρουσίες σε τελικούς Κυπέλλων και Πρωταθλήματος στην Ελλάδα καθώς και οι επιτυχημένες ευρωπαϊκές πορείες σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δημιουργούν προσδοκίες στο φίλαθλο κοινό και καλούμαστε για άλλη μια χρονιά να τους δικαιώσουμε. Έχοντας αυτό κατά νου, θεωρώ ότι δημιουργήσαμε μια αξιόλογη ομάδα που ο στόχος της θα είναι να κοιτάζει πάντα ψηλά χωρίς, παράλληλα, να παραβλέπουμε το ελληνικό στοιχείο της ομάδας και ιδιαίτερα τους νέους αθλητές. Είναι ένα στοίχημα που πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε και θεωρώ ότι είναι ένας δρόμος δύσκολος μεν, μονόδρομος δε, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε για πολλά χρόνια έναν ισχυρό οργανισμό σε στέρεες βάσεις.

Η ΟΜΑΔΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ερ: Ωστόσο, με κάποιον τρόπο οι αθλητικές επιτυχίες του Προμηθέα στο μπάσκετ, δεν αφορούν μόνο το φίλαθλο κοινό αλλά συνδέονται με την ίδια την πόλη. Με τον παλμό της, την προβολή και ανάπτυξη της. Πείτε μας λίγο για την προσπάθεια που γίνεται ώστε η ομάδα μπάσκετ να μην περιορίζεται στα στενά αθλητικά πλαίσια αλλά να επιχειρεί, μέσα από τις επιτυχίες της, να συμβάλει εμπράκτως στην ανάδειξη της πόλης…

Απ: Οποιαδήποτε αθλητική επιτυχία, είτε σε ατομικά αθλήματα είτε σε ομαδικά, αυτόματα βάζει το δικό της λιθαράκι στην προβολή της πόλης μας. Όσον αφορά τον Οργανισμό του Προμηθέα, θεωρώ ότι η συνεισφορά μας είναι πολύπλευρη. Η ανδρική ομάδα, έχοντας καθιερωθεί ως ένας ισχυρός πόλος στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και με την συνεχή επιτυχημένη παρουσία της στην Ευρώπη έχει αυτομάτως κάνει γνωστή την πόλη μας παντού. Παράλληλα το πρότυπο πρόγραμμα ΝΟΥΣ αλλά και το μοναδικό αθλητικό κέντρο στον Καστελλόκαμπο έχουν γίνει σημεία αναφοράς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Οι συνεχείς αλλά και οι πρόσφατες αθλητικές επιτυχίες του παιδικού και εφηβικού τμήματος προσθέτουν ακόμα ένα λιθαράκι στην προβολή της πόλης μας. Ο Προμηθέας, ως Οργανισμός, αποτελεί παράδειγμα για πολλούς στον αθλητικό χώρο και γι’ αυτό βλέπουμε συνεχώς ακαδημίες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το αθλητικό μας Κέντρο και να γνωρίζουν από κοντά την ομάδα αλλά και την πόλη μας. Ταυτόχρονα η Πάτρα έχει πάντα λόγο όταν πρόκειται για αθλητικές διοργανώσεις με τελευταίο παράδειγμα το Super Cup που θα διοργανωθεί προσεχώς.

ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Ερ: Πιστεύετε ότι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η πόλη ανταποκρίνεται όπως πρέπει ή χρειάζεται βελτιώσεις η συνεργασία-συμπόρευση της ομάδας με την πόλη και τους φορείς της;  

Απ: Όσον αφορά τον φίλαθλο κόσμο θεωρώ ότι η ανταπόκριση που υπήρξε μέχρι πριν κλείσουν τα γήπεδα ήταν εντυπωσιακή και σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, όχι μόνο για το πλήθος αλλά και για το ήθος. Κάναμε ένα διάλειμμα λόγω κορωνοιού αλλά πιστεύω ότι πλέον έστω και με τους περιορισμούς που υπάρχουν θα τους έχουμε δυναμικά δίπλα μας.

Αυτό, άλλωστε, δείχνουν και τα έως τώρα δεδομένα. Από την άλλη ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας στηρίζει το ίδιο δυναμικά και αυτό μας γεμίζει με μεγάλη αισιοδοξία αλλά και αίσθημα ευθύνης. Εννοείται ότι και οι φορείς της πόλης μας είτε πρόκειται για το ΠΕΑΚ Πάτρας, είτε για την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας είτε για τον Δήμο της Πάτρας είτε για το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι πάντα δίπλα μας γιατί έτσι κι αλλιώς ο στόχος είναι κοινός.

Ερ: Ο Προμηθέας στοχεύει στην ενεργοποίηση όλου του νεανικού δυναμικού της πόλης. Μέσα από τις Ακαδημίες και την αναζήτηση ταλέντων. Τι σημαίνει αυτό κατ’ αρχάς για τους νέους πατρινούς και κατά δεύτερον για το μέλλον της Πάτρας, ειδικά στο αθλητικό κομμάτι;

Απ: Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με το μπάσκετ. Αρκετές Ακαδημίες της πόλης μας λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο και, το κυριότερο, με έμπειρο δυναμικό.

Ο Προμηθέας έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη των ακαδημιών με την πορεία του, τις εγκαταστάσεις του κ.λπ. αλλά το κυριότερο είναι ότι μέσα από το πρόγραμμα ΝΟΥΣ προσφέρει ανταγωνιστικές συνθήκες για ένα παιδί που έχει ταλέντο να το αναπτύξει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας αθλητής από την Πάτρα που έχει ταλέντο μπορεί να βρει ανταγωνιστική προπόνηση στο επίπεδο των παίδων και εφήβων.

Παράλληλα αρκετές ομάδες προωθούν από νωρίς τα παιδιά σε πρωταθλήματα ανδρών στις τοπικές κατηγορίες με δεύτερες ομάδες το οποίο έχει μεγάλη αξία στην εξέλιξη των παιδιών.

Ερ: Ποιοι είναι οι άμεσοι και ποιοι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για την ομάδα; Στο μπάσκετ αλλά και στο τοπικό γίγνεσθαι;

Απ: Δεν θα σας κρύψω ότι στο άμεσο μέλλον αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς και όλοι μαζί ξεπερνώντας την περιπέτεια που ζούμε. Από εκεί και πέρα σίγουρα θέλουμε να εμφανίσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παλεύει κάθε παιχνίδι και ταυτόχρονα θέλουμε να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα ΝΟΥΣ.

Μακροπρόθεσμα, σίγουρα μας αρέσει να κοιτάζουμε μπροστά, να ανεβαίνουμε συνεχώς επίπεδα στο οργανωτικό κομμάτι και να μπορέσουμε να φέρουμε τίτλους στην πόλη. Θέλουμε η πόλη μας να είναι σημείο αναφοράς όταν κάποιος μιλάει για μπάσκετ και είναι μοναδική ευκαιρία να το πετύχουμε, ιδιαίτερα τώρα, με δύο ομάδες στην Α1 και αρκετές ομάδες της πόλης μας να θέλουν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο.

 

You may also like

Comments are closed.