ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Χρυσοχοΐδης για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα: “H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας όλων των δυνάμεων”

XRISOXOIDIS foties axaia
“H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων. Κατορθώσαμε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Την περιορίσαμε στις χθεσινές της διαστάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τη μάχη που δίδεται ότι θα περιοριστεί περεταίρω” είπε σε δηλώσεις του πριν από λίγο για την πυρκαγιά στην περιοχή της Αχαΐας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.

“Κυρίως κατορθώθηκε να δοθεί στην κυκλοφορία χθες βράδυ η νέα Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν την ασφάλεια των οδηγών κυρίως στις σήραγγες όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού”.

Τα μέσα της αεροπυρόσβεσης

“Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με εφτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης με εφτά ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη”, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημερώνοντας ότι στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από χθες στον τόπο της πυρκαγιάς. Πραγματοποιείται επισταμένη έρευνα για να βρεθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν χθες άμεση σε όλα τα επίπεδα. Τα εναέρια μέσα, παρά τις πολλές πυρκαγιές που είχαμε χθες -στο Κρανίδι, στον Αλμυρό- ήταν παρόντα πάνω από την φωτιά. Το πρωτόκολλο της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε και δύο μηνύματα από το 112 έφυγαν για την εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν. Η Ελληνική Αστυνομία, με υποδειγματικό και πειθαρχημένο τρόπο προχώρησε στις απομακρύνσεις των πολιτών από τους οικισμούς. “Στεγανοποίησε” με ασφάλεια τόσο τη νέα όσο και την παλιά Εθνική Οδό, αλλά κάθε κάθετο δρόμο που οδηγούσε στις πληγείσες περιοχές έτσι ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Το λιμενικό με λέμβους και σκάφη ήταν εκεί. Απεγκλώβισε δεκάδες πολίτες από τη θάλασσα. Το πυροσβεστικό πλοιάριο προσέγγισε από θαλάσσης την περιοχή και συνέδραμε στην επιβράδυνση της εξέλιξης στον αιγιαλό. Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής μετακινήθηκαν. Με ειδική πτήση της γενικής γραμματείας 30 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη και επιχειρούν στο χώρο της πυρκαγιάς», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, «το ΕΚΑΒ απέστειλε κινητή μονάδα στο σημείο της πυρκαγιάς και δύο μονάδες στο Αίγιο. Οι υγειονομικές αρχές και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε άμεση επιφυλακή. Οι δήμοι και η Περιφέρεια κινητοποιήθηκαν άμεσα με υδροφόρες και μηχανήματα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την φιλοξενία των πληγέντων. Οι εθελοντικές ομάδες ήταν εκεί και συντεταγμένα, υπό τις οδηγίες των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνέβαλαν τα μέγιστα. Η πολιτική και φυσική ηγεσία ήταν εκεί για να συντονίσουν, να οργανώσουν και να εξασφαλίσουν μέσα και δυνάμεις”.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

You may also like

Comments are closed.