ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Απαράδεκτες και εξοργιστικές οι κατηγορίες σε βάρος μου» – Τι δήλωσε η πρωθυπουργός Μπορν

Facebook
Twitter
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου κατατέθηκε τρίτη μήνυση εναντίον της υφυπουργού Γαλλοφωνίας Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, γυναικολόγο στο επάγγελμα.

Αυτή τη φορά για “βιαιότητες που δεν κατέληξαν σε αναρρωτική άδεια από την εργασία, από πρόσωπο υπεύθυνο δημόσιου λειτουργήματος”.

Η καταγγέλλουσα δήλωσε στην εκπομπή «Quotidien » του καναλιού TMC ότι υποβλήθηκε σε «γυναικολογικές βιαιότητες» κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης το 2018 με την γυναικολόγο Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, για να θεραπεύσει την ενδομητρίωση της.

Όταν έγιναν γνωστές οι πρώτες δύο μηνύσεις για “γυναικολογικό βιασμό” από τις οποίες η μια αφορά ενήλικη το έτος 2016, το περιβάλλον της Γαλλοελληνίδας υφυπουργού δεν θέλησε να αντιδράσει δημόσια προβάλλοντας το ιατρικό απόρρητο εν μέσω ανακριτικής φάσης που εξετάζει αν θα καταλήξει σε δίκη.

Όμως μετά την τρίτη μήνυση την Παρασκευή, μέσω του δικηγόρου της Κας Ζαχαροπούλου χαρακτηρίστηκαν οι μηνύσεις “απαράδεκτες και εξοργιστικές”, απορρίπτοντας τις κατηγορίες.

“Οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον μου, που αφορούν ιατρικές κλινικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν ώστε να διαγνωστεί και να θεραπευτεί η αρρώστια των ασθενών μου, είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές ” δήλωσε με ανακοινωθέν προς το Γαλλικό Πρακτορείο η 46χρονη Χρυσούλας Ζαχαροπούλου.

Πέμπτη βράδυ στο κανάλι LCI, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν υποστήριξε ότι η Κα Ζαχαροπούλου “ήταν πολύ έκπληκτη και σοκαρισμένη που έθεσαν σε αμφιβολία την ιατρική της επάρκεια” και συνέχισε δηλώνοντας ότι “νομίζω κατέθεσαν μήνυση, η δικαιοσύνη θα συνεχίσει το έργο της και η υφυπουργός θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει”.

H Ελιζαμπέτ Μπορν θεώρησε ότι “είναι σημαντική η συζήτηση αναφορικά με την συναίνεση όταν γίνονται (ιατρικές) εξετάσεις”.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top