ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Clean Up the Med 2022: Εθελοντικός καθαρισμός της Πλάζ

clean up the med plakat 2 1 850x460 1
Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe–Zentrum Πάτρας και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας (Oceanus-Lab) του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχουν στη δράση «Clean Up the Med 2022», διοργανώνοντας εθελοντικό καθαρισμό της ακτής και καταγραφή των απορριμμάτων στην περιοχή της Πλάζ, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στις 9:00 πμ.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΟΙΚΙΠΑ και του ινστιτούτου Goethe-Zentrum Πάτρας θα συναντηθούν στην είσοδο της Πλάζ στις 9:00 πμ και μέχρι τις 11:30πμ  θα πραγματοποιήσουν εθελοντικό καθαρισμό και καταγραφή των απορριμμάτων της παραλιακής ζώνης με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που διαθέτει εμπειρία πολλών ετών στη μελέτη των θαλασσίων απορριμμάτων (marine litter).

Η Μεσόγειος Θάλασσα είναι Ζωή!

Ο εθελοντικός καθαρισμός/καταγραφή εντάσσεται στα πλαίσια της καμπάνιας «Clean Up the Med 2022» που διοργανώνεται από το 1995 και έχει σαν στόχο να συμβάλει στην προστασία της Μεσογείου. 100 οργανισμοί σε 16 χώρες συμμετείχαν στην εκστρατεία με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω κοινών ημερών δράσης. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη σε ΜΚΟ, συλλόγους, φοιτητές, εθελοντές, ερευνητές, δημόσιες και ιδιωτικές αρχές, τουριστικούς φορείς και πολίτες που συμμετείχαν στην εκστρατεία Clean Up the Med!

Κατά τη διάρκεια των ετών, η εκστρατεία Clean Up the Med έχει συλλέξει περισσότερους από 800.000 τόνους σκουπιδιών κατά μήκος 100.000 χιλιομέτρων ακτών της Μεσογείου. Παρόλα αυτά 570.000 τόνοι πλαστικού (που αντιστοιχούν σε περίπου 3.000 πλαστικά μπουκάλια ανά λεπτό) ρέουν στα νερά κάθε χρόνο. Γι’ αυτό η θάλασσα μας χρειάζεται ακόμα τη στήριξή μας!

Στόχος της δράσης είναι η προστασία των θαλασσών μας από τα απορρίμματα και η διαπίστωση της έκτασης του προβλήματος της ρύπανσης των θαλασσών από κοντά, με τη συνδρομή των επιστημόνων (καθηγητή Γ. Παπαθεοδώρου, της επιστημονικής συνεργάτιδας Δρ. Σ. Κορδέλλα και της υποψήφιας διδάκτορος Κ. Κουβαρά) του  Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας.

clean up the med plakat 2

You may also like

Comments are closed.