ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Covid-19: Ποιες ομάδες εμβολιάζονται αυτή την εβδομάδα

mega emboliastiko patra 8
Πολλαπλοί εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έρχονται την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη (21/4) παίρνουν οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 55-59.

Το Σάββατο 24/4 ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 50-54. Η πλατφόρμα του εμβολιασμού έχει ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό των ραντεβού για τους πολίτες, ηλικίας από 18 έως 59 ετών, που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, η ειδική πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 16/4.

Όπως έχει αποσαφηνίσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το άνοιγμα είναι σταδιακό και συναρτάται από το νόσημα.

«αν όλα κινηθούν βάσει σχεδίου και τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε να φτάσουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε και νεότερους συμπολίτες μας».

Η συγκεκριμένη ομάδα εκτιμάται ότι περιλαμβάνει 800.000 άτομα. Βάσει της προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και η ηλικιακή ομάδα 55-59.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έχει επίσης αναφέρει πως «αν όλα κινηθούν βάσει σχεδίου και τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε να φτάσουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε και νεότερους συμπολίτες μας».

You may also like

Comments are closed.