ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Covid: Καλά τα νέα της υγείας του βρέφους από την Ζάκυνθο που διακομίσθηκε στο Ρίο

Rio
Θετικές είναι οι εξελίξεις της υγείας του βρέφους που χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, έγινε γνωστό πως το βρέφος παρουσίασε υψηλό πυρετό που μπορεί να μην οφείλεται τελικά στον covid, αφού παρουσίασε θετική καλλιέργεια ούρων.

Ωστόσο τόσο το ίδιο το βρέφος, όσο και οι γονείς του βρέθηκαν θετικοί στον covid.
Εξηγώντας το βαθμό που μπορεί ένα βρέφος να κινδυνεύει σε περίπτωση που νοσήσει από τον covid, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής ήταν αρκετά καθησυχαστικός κάνοντας γνωστό πως από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι και σήμερα στην κλινική έχουν νοσηλευτεί πάνω από 125 παιδιά, κανένα από τα οποία δεν έχει κινδυνεύσει.

Η μικρότερη ηλικία ήταν ένα βρέφος 9 ημερών, επίσης από τη Ζάκυνθο  μέχρι και 15 με 16 ετών που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική. Μεταξύ αυτών μόνο 4 παιδάκια χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ αλλά η εξέλιξη της υγείας τους ήταν πολύ καλή.

Ο Διευθυντής της Κλινικής αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των σχολείων σημειώνοντας πως υπάρχει μια ανησυχία από τους γονείς και σχολίασε πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα αποδειχθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Ο ίδιος εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για το αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά οι τάξεις στις οποίες διαπιστώνεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αφού οι ίδιοι οι γονείς δε θα θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.

«Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουμε νοσηλεύσει 45 παιδιά από το σύνολο των 125, τα οποία έχουν πάει πολύ καλά. Έχουν ληφθεί μέτρα για τα σχολεία, αλλά το 50% θεωρώ είναι περισσότερο πολιτικό μέτρο για να φανεί η  πρόθεση της Κυβέρνησης για ανοιχτά σχολεία, παρά επιστημονικό. Λογικά αν έχει νοσήσει η μισή τάξη θα έχει κολλήσει και η υπόλοιπη. Θεωρώ πως στα μέσα Οκτώβρη θα έχουμε μια εικόνα» σημείωσε.

Τέλος ανέφερε πως ο ίδιος προτείνει τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος  μυοκαρδίτιδας που κάποιοι επικαλούνται είναι 37φορές μεγαλύτερος σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει.

Πηγή: ermisnews.gr

You may also like

Comments are closed.