ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε ήδη σε Γ Παγκόσμιο Πόλεμο

Facebook
Twitter
BeFunky-design (4) (1)

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 – Ο Καλαβρυτινός Διεθνολόγος – Οθωμανολόγος εξηγεί «γιατί» υποστηρίζει ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα χαρακτηρίσει περίοδο παγκόσμιου πολέμου τα χρόνια 2008 – 2030. Και προβλέπει μια «επόμενη μέρα» ανυπόφορη για τη ζωή στη γη, με ένα κλίμα αλλαγμένο οριστικά…

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Μία δήλωση «βόμβα» έκανε ο Καλαβρυτινός καταξιωμένος Κοινωνιολόγος, Δικηγόρος, Διεθνολόγος – Οθωμανολόγος κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος. Λέγοντας, χωρίς να κρύβει τα λόγια του ή να ωραιοποιεί τις λέξεις, ότι: «Ζούμε έναν παγκόσμιο πόλεμο ασυζητητί». Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Από το 2022 είμαστε ήδη στον Γ Παγκόσμιο όπως θα αξιολογήσουν και θα γράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος».

 

Ο κ. Σταθακόπουλος τεκμηριώνει την άποψη αυτή, λέγοντας πως διανύουμε μία εποχή με παγκόσμια χαρακτηριστικά που είναι όμοια με εκείνα που κάνουν κάθε ιστορικό να ονομάσει μία εποχή ως εποχή πολέμου. Συγκεκριμένα, τονίζει: «Θεωρώ ότι από το 2008 έχουμε σε μία τροχιά χαρακτηριστικών που οι παγκόσμιοι ιστορικοί έχουν κρίνει ως παγκόσμια γεγονότα που χαρακτηρίζουν και παγκόσμιους πολέμους», αναφέρει ο κ. Σταθακόπουλος και εξηγεί ότι «κανένας πόλεμος δεν χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμιος την ώρα που εξελισσόταν, αλλά οι ιστορικοί τους χαρακτήρισαν έτσι μετέπειτα». Δίνοντας ένα παράδειγμα, είπε ότι ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος λεγόταν «Μεγάλος πόλεμος». Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος λεγόταν «Πόλεμος κατά του ναζισμού». Και συνέχισε: «Ονομάστηκαν παγκόσμιοι από τους ιστορικούς, μετά την δεκαετία του ’50».

Δίνοντας πιο λεπτομερές παράδειγμα, αναφέρει: «Τι είχαμε, για παράδειγμα, στον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο; Είχαμε μετακινήσεις πληθυσμών, βίες, μια πανδημία, (Ισπανική γρίπη), οικονομικό κραχ, (1929 στις ΗΠΑ), εξελίξεις που δημιούργησαν αδυναμία στην Κοινωνία των Εθνών να τις ελέγξουν και να τις διαχειριστούν, εξελίξεις που προκάλεσαν μεγάλη δυσφορία στον κόσμο. Άρα; Ζούμε μια επανάληψη τέτοιων στοιχείων. Είμαστε από το 2008 σε ένα οικονομικό κραχ, η πανδημία ήρθε, έχουμε έναν πόλεμο που είναι παγκόσμιος, στην Ουκρανία, όπου χτυπιέται η Ρωσία με τη Δύση αλλά με μανδύα, ότι… ‘όχι δεν χτυπιόμαστε αλλά χτυπιόμαστε’. Έχουμε το Ιράν με πυρηνικά, η Ρωσία και η Κίνα το στηρίζουν, έχουμε το Ισράηλ, το πρόβλημα Κίνας με Ταϊβάν και άλλα πολλά. Συνεπώς, αν συνθέσουμε όλα τα στοιχεία, (γεωπολιτικά, υγειονομικά, οικονομικά κ.λπ.), δημιουργούν το ίδιο ακριβώς εκρηκτικό μίγμα ενός πολέμου».

Καταλήγοντας είπε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος που θα αξιολογήσει αυτή την περίοδο, «2008 – 2030», θα την χαρακτηρίσει ως μία: «Παγκόσμια περίοδο πολέμων σε μια σύγχρονη μορφή, όχι με επιστρατεύσεις αλλά με drones». Προσθέτοντας ότι η «Επόμενη Μέρα» όλου αυτού θα είναι το μέγα πρόβλημα της ανθρωπότητας, το Περιβάλλον. «Και η ζωή στη γη θα είναι ανυπόφορη. Κι ένα παράδειγμα είναι η Ελλάδα όπου το κλίμα είναι 10 μήνες καλοκαίρι και δύο μήνες καύσωνα».

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΒΙΟ

ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Το ανθρώπινο είδος είναι ανόητο και οδηγείται στην αυτοκαταστροφή του διαχρονικά. Είμαστε το μοναδικό έμβιο είδος πάνω στη γη, που ενώ ξέρει ότι μπορεί να αυτοκαταστραφεί, πηγαίνει προς τα εκεί. Κανένα άλλο έμβιο ον πάνω στη γη δεν αυτοκαταστρέφεται. Είμαστε οι πλέον πλεονέκτες, οι πλέον εγωιστές, και παρότι έχουμε περάσει δεινά πολλές φορές στην ιστορία μας, δεν βάζουμε μυαλό. Διότι, η πλεονεξία, ο εγωισμός, το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε» και το «γιατί να είσαι εσύ εκεί και να μην είμαι εγώ», είτε σε πρακτικό, είτε σε διεθνές επίπεδο, είναι η αιτία του κακού.

 

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ – ΙΡΑΝ

Όπως αναλύει ο κ. Σταθακόπουλος, το Ιράν χτύπησε στο ιερό Σάββατο των Εβραίων.  Το Ισραήλ χτύπησε χειρουργικά και δοκιμαστικά στην ιερή Παρασκευή των μουσουλμάνων και ανήμερα στα γενέθλια του Χαμενεΐ. «Οι συμβολισμοί ενεργοί. Πιθανολογώ πως την επόμενη εβδομάδα του εβραϊκού Πεσάχ που συμβολίζει την απελευθέρωση των Ισραηλιτών από τους Αιγυπτίους και το πέρασμα στη γένεση του Ισραήλ,  θα δώσει ηθική ώθηση στο Ισραήλ,  όχι για φαγοπότια και γιορτές,  αλλά για χτύπημα σε Χαμάς – Χεζμπολλάχ- Ιράν (τόσο όσο). Να τελειώνουν με τους εχθρούς τους. Έστω και εάν ΗΠΑ και Άραβες θα συστήνουν εγκράτεια,  πρακτικά «κλείνουν το μάτι» στο Ισραήλ να βγάλει το «φίδι» απ’ την τρύπα και να τελειώνουν όλοι, μια και καλή, με Μουλλάδες και τζιχαντιστές.

0018
0018

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top