ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δάφνη Καλαβρύτων: Οι μαθητές έδωσαν τα χρήματα της εκδρομής τους για το καμένο σπίτι του χωριού

dafni kalavriton
Οι Μαθητές της Γ’ Λυκείου έδωσαν τα χρήματα που είχαν μαζέψει την εκδρομή τους, για να φτιαχτεί εκ νέου το καμένο σπίτι του χωριού.
Σε μια έμπρακτη κίνηση αγάπης, προέβησαν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου Δάφνης Καλαβρύτων, διαθέτοντας τα χρήματα που είχαν μαζέψει για την εκδρομή τους, ώστε να φτιαχτεί πάλι η οικία του συμπατριώτη τους,  που πρόσφατα καταστράφηκε από πυρκαγιά.
Η Πρόεδρος της Γ’ Λυκείου του σχολείου Δάφνης Καλαβρύτων, Χαρά Μπέγου, εκ μέρους όλων των μαθητών ανακοίνωσε:
«Ως πρόεδρος της τάξης μου, της Γ’ λυκείου, σας ανακοινώνω ότι διαθέτουμε ως τάξη 1000€,τα οποία μαζεύαμε με τους συμμαθητές μου, ώστε να πάμε μία εκδρομή, την όποια δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε, εξαιτίας της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ύστερα από συζητήσεις μεταξύ μας για το ζήτημα των χρημάτων, θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία των συμμαθητών μου και την δική μου, η οποία είναι να βοηθήσουμε τον συγχωριανό μας, Χαράλαμπο Λεβέντη, καθώς όπως είναι γνωστό, καταστράφηκε η οικία του ύστερα από μια πυρκαγιά.
Σκοπός μας μέσα από αυτή την δημοσίευση, δεν είναι να ακούσουμε “συγχαρητήρια”, αλλά να δείξουμε ως μαθητές την ευαισθησία μας για τον συνάνθρωπό μας. Γνωρίζοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται σε αυτό το σπίτι καθημερινά και προσπαθεί να μαζέψει ο,τι του έχει απομείνει, εμείς δίνουμε απλόχερα και μέσα από την καρδιά μας το χρηματικό ποσό αυτό,ώστε να κάνει μια αρχή. Όπως λέει και η παροιμία “φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι”. Ας “βάλουμε” λοιπόν, όσοι μπορούμε ,”το χεράκι μας”, για να φτιάξει από την αρχή, ο άνθρωπος μας, όλα όσα κατέστρεψε η ανελέητη αυτή φωτιά και να σταθεί στα πόδια του ξανά.
Οι θετικές μας σκέψεις και η στήριξη μας, είναι μαζί σου Λάμπη. Να έχεις υγεία ευχόμαστε και να τα φτιάξεις από την αρχή όλα.
Με αγάπη,οι μαθητές της Γ τάξης λυκείου Δάφνης».

You may also like

Comments are closed.