ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Ο Μητροπολίτης Συληβρίας Μάξιμος στην Πάτρα

jvlrhzwvet63387c43a8333

Με αρχιερατική λειτουργία σήμερα  στον Ιερό ναό της οικογενείας Χελά, Παναγία Γοργοϋπηρετούσα Αγιορείτισσα, στα Κρητικά Πατρών και με αρτοκλασία  χθες, ολοκληρώθηκε το πρωί ο εορτασμός της μνήμης της Αγ. Σκέπης, με χοροστατούντα τον Πατρινό Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο Βγενόπουλο, που  ήρθε από την αρχαία αυτή πόλη, στα πατρικά του εδάφη, για να τον αξιώσει ο Θεός  -όπως είπε- να συλλειτουργήσει  στον Ιερό αυτόν Ναό.

Ευχήθηκε υπέρ μακροημέρευσης των ενοριτών και των πολιτών εν γένει και παρακάλεσε το πλήρωμα της εκκλησίας να εύχεται στον Κύριο την προστασία και την αντοχή του κλήρου του Πατριαρχείου υπό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συνεχίσουν ακάματα να υπηρετούν την Ορθοδοξία.

Αναφέρθηκε στην πολυπολιτισμική συμμετοχή των χριστιανών στις εκκλησίες και στα αγιάσματα της Κωνσταντινούπολής, της Πόλης των Πόλεων,  από πολίτες κάθε καταγωγής, που δεν παύουν να πιστεύουν στο λόγο του Θεού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην αγάπη και στην συναδελφοσύνη των λαών, γιατί αυτό είναι που διακονούν ευρισκόμενοι στο έλεος του Θεού, οι ιερείς του Πατριαρχείου.

Από το κήρυγμα του Πατρινού Μητροπολίτη Μαξίμου Συληβρίας, δεν έλειψε η αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας, για τον οποίο ευχήθηκε να λήξει σύντομα και να ειρηνεύσει η περιοχή. Παράλληλα διακήρυξε την οικουμενική διάσταση της καταστροφής της φύσης από τον άνθρωπο, επικεντρώθηκε στην διαταραγμένη πορεία του κλίματος και στις επιπτώσεις του στην φύση, που εντέλει πληρώνονται από την ανθρωπότητα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη!

Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με ευχαριστίες  στους πιστούς της εκκλησίας, που η συμμετοχή τους ήταν από όλη την Πάτρα, αλλά και κάποιοι ερχόμενοι από άλλα μέρη. Και τους ευλόγησε έναν προς έναν

Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο τους ιερείς που συλλειτούργησε μαζί τους και την οικογένεια  Χελά.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος Βγενόπουλος υπήρξε αρχιδιάκονος του Πατριαρχείου και την απλόχερη φιλοξενία του γνώρισαν όσοι Πατρινοί και άλλοι πιστοί το επισκέφτηκαν. Γεννήθηκε στην οδό Ιπποκράτους, κοντά στον ΙΝ. Αγ. Δημητρίου, απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία του στον δρόμο της Εκκλησίας, ενώ στα Κρητικά διατηρείται το πατρικό της μητέρας του Ελένης, η οποία τον υπηρετεί στην Σηλυβρία, καθώς και συγγενείς του. Σημειώνεται δε, πως στην Κωνσταντινούπολη οι ιερείς δεν έχουν τις ανέσεις που παρατηρούμε στην χώρα μας, υποχρεούμενοι ακόμη και την γραμματειακή υποστήριξη να την τελούν μόνοι τους, όπως είπε στο κήρυγμά του.

 

butrsqnmvl63387c0d2ef0d
cvzedfnvew63387c3c7b08d
uphavptspj63387c438fda1

You may also like

Comments are closed.