ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Καταχειροκροτήθηκε ο πατρινός Ιατρός Κ. Ζησιμόπουλος

Facebook
Twitter
zisimopoulos

ΜΕ «ΑΡΩΜΑ» ΠΑΤΡΑΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

του Αχιλλέα Ροδίτη

Σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και ενθουσιασμό, οι σπουδαστές της ΣΑΕΚ Ναυπάκτου παρουσίασαν τις εμπειρίες ζωής που αποκόμισαν από τα προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ στη Βουδαπέστη και τη Λεμεσό. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στο κατάμεστο εργατοϋπαλληλικό κέντρο, ανέδειξε τα πολλαπλά οφέλη της εξωστρέφειας στην επαγγελματική κατάρτιση.

Συνολικά 20 σπουδαστές μοιράστηκαν τις γνώσεις τους: εννέα της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας» που ταξίδεψαν στη Βουδαπέστη και έντεκα της ειδικότητας «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου» που βρέθηκαν στη Λεμεσό της Κύπρου.

Αλλά η πτυχή με το τοπικό ενδιαφέρον αφορά στο πρόσωπο από την Πάτρα που «έκλεψε» τις εντυπώσεις. Η «πατρινή πινελιά» ήρθε από την ομάδα της Λεμεσού. Κατά την παρουσίαση των εμπειριών τους, οι μελλοντικοί διασώστες στάθηκαν ιδιαίτερα στη συμβολή ενός εκ των εκπαιδευτών τους, του Πατρινού Ιατρού Κωνσταντίνου Ζησιμόπουλου (κεντρική φωτογραφία). Η αναφορά στο όνομά του προκάλεσε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, καθώς οι σπουδαστές τον χαρακτήρισαν ως το «πρόσωπο της Ημέρας».

Τόνισαν με έμφαση τα πολύτιμα εφόδια και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που τους παρείχε, στοιχεία καθοριστικά για την επαγγελματική τους πορεία. Η συμβολή του αναγνωρίστηκε ως θεμελιώδης για την επιτυχία του προγράμματος στην Κύπρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, και ο διευθυντής της ΣΑΕΚ, κ. Χάρης Ορφανουδάκης, ο οποίος υπογράμμισε τη δέσμευση της Σχολής για τη συνέχιση αντίστοιχων δράσεων. Η βραδιά έκλεισε με τις ζωντανές αφηγήσεις των σπουδαστών, οι οποίοι μετέφεραν στο κοινό όχι μόνο γνώσεις, αλλά και τις πολιτιστικές εμπειρίες και τις φιλίες που θα τους συνοδεύουν για μια ζωή.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ / ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή