ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΙΤΕ γιατί το καλάθι του νοικοκυριού… δεν περιλαμβάνει φούρνους

Constantin fournos

Στο «τραπέζι» της κυβέρνησης για την επέκταση του μέτρο για το «καλάθι του νοικοκυριού» υπάρχει και το «καλάθι του αρτοποιού», κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνους τους αρτοποιούς και τους φούρνους, και τους λόγους εξήγησε η πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Συγκεκριμένα η κα. Κουκουμέρια είπε: «Ζητήσαμε να μην μπει το φρέσκο ψωμί, ζητήσαμε στο καλάθι του νοικοκυριού να μπει το ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη, αυτό, που πολύς κόσμος δε γνωρίζει ότι είναι από κατεψυγμένη ζύμη, οπότε θα έχει και αυτή τη σήμανση. Ο υπουργός βρήκε το αίτημά μας θετικό, οπότε το ψωμί, που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού θα είναι το κατεψυγμένο ψωμί».

Συνέχισε λέγοντας σχετικά με την δημιουργία του «καλαθιού του αρτοποιού» πώς: «Όχι, αυτή ήταν μία πρόταση του υπουργού, όχι υποχρεωτική. Αυτό δεν μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι ακόμα και τη στιγμή, που μιλάμε, η τιμή κιλού ψωμιού στον φούρνο ξεκινάει από 2,85 μέχρι 3,15 όταν στο σούπερ μάρκετ ξεκινάει από τα 4 ευρώ, άρα εκλείπει ο λόγος, έχουμε με διαφορά το φθηνότερο ψωμί.

Δεύτερον, οι αυξήσεις, που βλέπουμε να γίνονται στα άλλα καταναλωτικά αγαθά, δεν έχουν καμία σχέση με το ψωμί. Έγινε μία αύξηση τον Μάρτιο του 2022 της τάξης του 10-15%, από ‘κει και πέρα οι τιμές παραμένουν σταθερές και προσπαθούμε να τις κρατήσουμε σταθερές.

Τρίτον, από το 2010 τα αρτοποιεία έχουν δείξει το κοινωνικό τους πρόσωπο, έχουμε δώσει εξετάσεις επιτυχείς γιατί βοηθούσαμε, βοηθάμε και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους έχουν πρόβλημα, τους οικονομικά ασθενέστερους.

Δεν υπάρχει αρτοποιός, ο οποίος θα αρνηθεί σε κάποιον, που έχει είτε λιγότερα χρήματα, είτε καθόλου χρήματα να του δώσει ψωμί. Άρα λοιπόν, όλο αυτό στα αρτοποιεία συνηγορεί στο να μην υπάρξει κάποιο καλάθι.

Άλλωστε, είμαστε 14.400 σε όλη την Ελλάδα, ένα νούμερο, το οποίο είναι απαγορευτικό για να κάνουμε συντεταγμένα τέτοιες ενέργειες γιατί και δε χρειάζονται και περιμένουμε να δούμε και όλοι τι θα είναι το καλάθι του νοικοκυριού, που δε θα είναι κάτι ιδιαίτερο, δε θα έχει κάποια επιτυχία».

dikaiologitika.gr

You may also like

Comments are closed.