ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δεν κάνει πίσω ο Πελετίδης για το τρένο!

16 1

Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους για το τρένο οι κάτοικοι του Καστελόκαμπου και των γύρω περιοχών. Προετοιμάζουν συσκέψεις σε περιοχές που οι κάτοικοί τους δηλώνουν αντίθετοι και ενέργειες προβολής των θέσεών τους!

«Σε αρκετά σημεία της πόλης μας, όπου δηλαδή υπάρχουν κατοικημένες περιοχές, τα τείχη έχουν σχεδιαστεί να υψωθούν έως και 3 μέτρα. Παραδείγματα που μπορούμε όλοι να δούμε είναι του Δρεπάνου και του Διακοπτού που έχουν κόψει ουσιαστικά στα δύο τις περιοχές» υποστηρίζει η συντονιστική επιτροπή!

«Οι ισχυρισμοί ότι δηλαδή το τραίνο θα πρέπει να έλθει έως το 2027 στην Πάτρα δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες μας, αλλά με τα μεγάλα συμφέροντα» επισημαίνουν οι άνθρωποι που χρόνια αγωνίζονται.

Προ  ημερών και μετά τα όσα είχαν συζητηθεί με τον Κ. Καραμανλή στην Αθήνα, έγινε σύσκεψη για το ζήτημα του τρένου στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ώστε να ξαναπιαστεί το «νήμα» των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων για το θέμα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς, καθώς και μία σειρά εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και αγωνίζονται για την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο ως την Πάτρα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι θα αρχίσουν άμεσα πολύμορφες παρεμβάσεις ανάδειξης του ζητήματος, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και πανελλαδικά.

Μάλιστα, την προηγούμενη Παρασκευή ο Κώστας Πελετίδης απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, στα κόμματα και στις τοπικές οργανώσεις τους, εκφράζοντας γραπτώς τις θέσεις της δημοτικής αρχής γύρω από τον τρόπο διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, αλλά και την αξιοποίηση της περιοχής για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου και γραμμικού πάρκου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 11 29 144722 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε 23 ποτάμια της Π.Ε. Αχαΐας και αποκατάστασης οδικού δικτύου του Δήμου Ερυμάνθου

Δύο σημαντικές συμβάσεις αύξησης της ανθεκτικότητας και αποκατάστασης βλαβών και ζημιών στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ...