ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες της Αχαΐας – Συμβολικός αποκλεισμός των Εθνικών οδών (pics)

Facebook
Twitter

Με πρόταση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα επέστρεψαν στα μπλόκα οι εκπρόσωποι των αγροτών. 

Ήδη, στις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έδειξαν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του πρωθυπουργού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι παραμένουν εδώ και αρκετές ημέρες στους δρόμους, πραγματοποιώντας το απόγευμα της Τρίτης, συνέλευση για την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

photo 2024 02 13 22 15 11

Μετά την παλαιά εθνική οδό, οι αγρότες κατευθύνονται στην Ολυμπία Οδό, για ολιγόλεπτο αποκλεισμό.

Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό της Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, προχώρησαν και οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας.

Πριν από λίγο προχώρησαν σε εκ νέου αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού, στο ύψος του Σελινούντα.

Πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έκανε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης.

photo 2024 02 13 22 15 14

Τις επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένει η κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνδικαλιστές στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης (13.02.2024).

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δεν φάνηκαν ικανοποιημένοι, με τον Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, να δηλώνει πως δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι ήταν στην συνάντηση είπαν πως τις αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα τις πάρουν τα μπλόκα, όταν οι ίδιοι ενημερώσουν το τι ακριβώς ειπώθηκε.

Φωνές πάντως κάνουν λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και για κάθοδο ακόμα και στην Αθήνα.

photo 2024 02 13 22 15 08

Κυβερνητικές πηγές από τη μεριά τους σχολίαζαν πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών έγινε σε καλό κλίμα και πως υπήρξε κατανόηση των δεδομένων από την πλευρά των αγροτών, κατανοήθηκε ότι ουσιαστικά εξαντλήθηκαν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης και το πακέτο μέτρων είναι το τελικό, σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο για θεσμικά θέματα των παραγωγών και το αγροτικό πετρέλαιο, όμως διαμηνύει ότι το κλείσιμο των δρόμων και η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας δεν θα γίνουν αποδεκτά και θα αντιμετωπιστούν.

photo 2024 02 13 22 15 01

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται ότι θα κινηθούν οι αγρότες στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Οι αγρότες του Αιγίου αναμένεται να κλείσουν και πάλι τη νέα Εθνική Οδό. Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με μεγαλύτερη διάρκεια μπλόκων σε δρόμους και κυρίως εθνικές οδούς.

Η πρόταση που θα φύγει από το Αίγιο προς τα υπόλοιπα μπλόκα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με πιο δυναμικό τρόπο. Ανάλογο κλίμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επικρατεί και στις εν εξελίξει συνελεύσεις σε Αγρίνιο και Πύργο. Η πρόταση που θα φτάσει στην Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων είναι να πάνε στην Αθήνα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top