Σαφή υπονούμενα για την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας που δήλωσε ότι ο Ρώσος ομολογός του «δεν έχει πολύ χρόνο ακόμα». Το σχόλιο έρχεται σε μια περίοδο απουσίας του Πούτιν από τα δημόσια πράγματα, καθώς δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και πάνω από μια εβδομάδα.
Μιλώντας στο Politico κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο , λίγες μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της εισβολής της Μόσχας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε: «Είμαι νεότερος από τον Πούτιν… Δεν έχει πολύ χρόνο, ξέρετε».
Τα σχόλιά του προκάλεσαν γέλια από το κοινό, αλλά ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρόσθεσε: «Όχι, όχι, πιστέψτε με, αυτό είναι σημαντικό».
Ο 48χρονος Ζελένσκι περιέγραψε τον 73χρονο αντίπαλό του ως «σκλάβο του πολέμου», κάνοντας ένα παραλληλισμό της τρέχουσας σύγκρουσης με τη Συμφωνία του Μονάχου του 1938, με την οποία η Τσεχοσλοβακία αναγκάστηκε να παραδώσει μια παραμεθόρια περιοχή της με τη Γερμανία, τη Σουδητία, στον Αδόλφο Χίτλερ.
Οι δηλώσεις του Ζελένσκι έρχονται σε μια στιγμή που ο Πούτιν είναι μυστηριωδώς εξαφανισμένος από τη δημόσια σφαίρα εδώ πάνω από μια εβδομάδα, σχολιάζει η Daily Mail, με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν προηχογραφημένο υλικό από συναντήσεις του ηγέτη του Κρεμλίνου με αξιωματούχους.
Ο Πούτιν εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια στις 5 Φεβρουαρίου. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την τελευταία απουσία του.
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ο Πούτιν δεν περπατά στους δρόμους και «τα κανονικά πράγματα δεν τον ενδιαφέρουν. Τον εμπνέουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο τσάρος Πέτρος και η αυτοκράτειρα Αικατερίνη, οι αρχιτέκτονες των ρωσικών αυτοκρατορικών φιλοδοξιών».
Επισήμανε ότι για αυτόν τον λόγο «χρειαζόμαστε πραγματικές εγγυήσεις ασφάλειας πριν από το τέλος του πολέμου» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο πρόεδρος Τραμπ και το Κογκρέσο θα μας ακούσουν».
Για το σενάριο εκλογών στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι τόνισε πως είναι δυνατές μόνο αν υπάρξει κατάπαυση του πυρός που θα επιτρέψει στους Ουκρανούς να προσέλθουν στις κάλπες.











