ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ξεκίνησαν απ’ το μηδέν, ξεκίνησαν απ’το μείον…

axilleas roditis arthro
Πήρα αφορμή από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, την περασμένη εβδομάδα, στην ΕΡΤ-1, για το πώς κινείται η αγορά. Τι δήλωσε εν ολίγοις ο υπουργός; Ότι: «η αγορά πια λειτουργεί πολύ ομαλά. Όσον αφορά την Εστίαση πηγαίνει εξαιρετικά καλά.

Άρθρο του Αχιλλέα Ροδίτη

Όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, το οποίο πέρασε στην αρχή μία κάμψη, μετά την κατάργηση του click inside έχει ανέβει και αυτό πάρα πολύ και πηγαίνει αρκετά καλά.

Για να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί πολύ χρόνος σκληρού αγώνα των επιχειρηματιών, σε συνδυασμό, όμως, με την απλόχερη και διαρκή στήριξη της Πολιτείας.

Δεν έχω ανησυχία για την επόμενη ημέρα…». Με άλλα λόγια, μας είπε ότι με την επανεκκίνηση λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Σαν τίποτα να μην συσσωρεύτηκε από πληγές.

Σαν οι επαγγελματίες να ξεκίνησαν απ’ το μηδέν και όχι απ’ το μείον.  Διότι ως υπουργός Ανάπτυξης, αλλά και ως άνθρωπος που έχει καταπιαστεί με την αγορά και την επιχειρηματικότητα, πρωτίστως γνωρίζει καλά ότι για έναν επιχειρηματία το… «πάω αρκετά καλά» σημαίνει «δεν χρωστάω σε κανέναν και βγάζω λίγο κέρδος» και το… «πάω εξαιρετικά καλά» σημαίνει «είμαι άνετος, βγάζω πολύ κέρδος». Αλλά ούτε το ένα, ούτε το άλλο ισχύει.

Ούτε στην Εστίαση, ούτε στο λιανεμπόριο. Οι ανοιχτές πληγές που προϋπήρχαν από την 10ετή κρίση των μνημονίων απλώς, πλέον, έγιναν ακόμα μεγαλύτερες και για να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί πολύ χρόνος σκληρού αγώνα των επιχειρηματιών, σε συνδυασμό, όμως, με την απλόχερη και διαρκή στήριξη της Πολιτείας.

ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ «ΜΑΤΩΣΕ» ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ

Συνεπώς, όσο κι αν θέλεις να δώσεις απαντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, για να παρουσιάσεις μια καλύτερη εικόνα από αυτήν που ξέρεις ότι ισχύει, οφείλεις να μην το κάνεις αλλά αντίθετα να προσεγγίσεις με απόλυτη σεμνότητα μια αγορά που κυριολεκτικά γδάρθηκε όταν την χρειάστηκες.

Που έβαλε πλάτη στα δύσκολα και που τώρα περιμένει να βάλεις εσύ πλάτη, κι όχι να της… γυρίσεις την πλάτη χρησιμοποιώντας αβάσιμες δηλώσεις ωραιοποίησης της κατάστασης. Διότι η Εστίαση δεν πάει όσο καλά απαιτείται για να διασωθούν όλες οι επιχειρήσεις.

Ούτε και τα πακέτα ενίσχυσης καταλήγουν σε όλους ή έστω στους περισσότερους. Και όσο για το εμπόριο; Εκεί η μόνη βεβαιότητα που ισχύει είναι ότι από Σεπτέμβριο έρχονται λουκέτα, όπως έχει κατά καιρούς αποτυπωθεί στα αναρίθμητα ρεπορτάζ της «Πολιτείας».

Εκτός αν το «αρκετά καλά» και το «εξαιρετικά καλά» δεν αφορά το πώς… πάει το ταμείο των ΜΜΕ της χώρας, αλλά αν υλοποιείται κάποιο πλάνο με περιεχόμενο τύπου έκθεσης Πισαρίδη…

You may also like

Comments are closed.