ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Δεν θα κρύψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές κάτω από το χαλί»

dendias veligradi
Στην Αίγυπτο είναι το επόμενο κρίσιμο ραντεβού του Νίκου Δένδια που συναντάται με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Στη συνάντηση, που έπεται της επίσκεψής του στη Λιβύη και της Τετραμερούς μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Έλληνας υπουργός αναμένεται να δώσει εικόνα και της επίσκεψης στην Άγκυρα.

“Να μην κρύψουμε τις διαφορές μας κάτω από το χαλί, δηλώνει για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην πρώτη συνέντευξή του (Καθημερινή) μετά το «θερμό επεισόδιο με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το μπαράζ διπλωματικών επαφών συνεχίζει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών της Ελλάδας με διεθνείς παίκτες και την αμυντική θωράκιση της χώρας με τη σύναψη συμφωνιών.

Τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την Τρίτη, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας θα βρεθούν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για την υπογραφή της συμφωνίας μεταφοράς ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα υπογράψει και μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Η συμφωνία προβλέπει επίσης την εγκατάσταση 120 στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ριάντ για εκπαίδευση προσωπικού της Σαουδικής Αραβίας.

You may also like

Comments are closed.