ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επίσκεψη στο κτίριο που στέγαζε το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας στο Κισινάου

dendiasypex 1024x738 1
Στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία έπειτα από αρκετά χρόνια, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Μολδαβίας και η στήριξη Ελλάδας στην Ανατολική Εταιρική Σχέση, η υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γνωστοποιείται με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών συναντήθηκε με τη Μολδαβή πρωθυπουργό Ναταλία Γαβρίλιτσα. Ο Νίκος Δένδιας και η Ναταλία Γαβρίλιτσα συζήτησαν για την πορεία μεταρρυθμίσεων στη Μολδαβία και την ενίσχυση των διμερών οικονομικών δεσμών, αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter. Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ευχαριστίες για τη βοήθεια που παρείχε η Μολδαβία για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Ολοκληρώνοντας τη σημερινή επίσκεψή του στο Κισινάου, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάια Σάντου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία μεταρρυθμίσεων και η στήριξη σε ευρωπαϊκή προοπτική Μολδαβίας, καθώς και η ενίσχυση διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας κατά την έναρξη της επίσκεψής του στη Μολδαβία, επισκέφθηκε το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας στο Κισινάου, το οποίο ανήκε στον Φιλικό Μιχάλη Κάτσικα.

 

You may also like

Comments are closed.

3347435 960x600 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ ο πρωθυπουργός – Τι βρίσκεται στην ατζέντα

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η συμβολή του τριμερούς συνεργατικού σχήματος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ...