ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαδικτυακή εκδήλωση του Αρσακείου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

arsakeio
Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργάνωσε μια μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση. Ο διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Πατρών Μάνος Πετράκης, καλωσόρισε όλους όσους την παρακολούθησαν και επεσήμανε τη σημαντικότητα της Παιδείας, για τη συνέχεια των λαών και την εξέλιξη των κοινωνιών.

Στην εκδήλωση απηύθυνε θερμό χαιρετισμό,ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εντεταλμένος για τον συντονισμό των εκδηλώσεων στη Δυτική Ελλάδα, Ανδρέας Φίλιας, ο οποίος εγκωμίασε την δημιουργία του ψηφιακού λευκώματος υπό τις δεδομένες συνθήκες, καθώς και τον ρόλο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, ως φορέα παιδείας και πολιτισμού. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας, που αναφέρθηκε στη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης και στα μηνύματα που εκπέμπει.

Η φιλόλογος Ρεγγίνα Δημητροπούλου εκφώνησε πανηγυρικό λόγο, μιλώντας για τις αξίες που ενσάρκωσε ο αγώνας των Ελλήνων για τη λευτεριά και ανέδειξε τον ιστορικό ρόλο και τη διαχρονικότητα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας.

Μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου παρουσίασαν αποσπάσματα του ψηφιακού λευκώματος, το οποίο δημιούργησαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και αποτελείται από επτά ενότητες, στις οποίες αποτυπώνονται όψεις του 1821, μέσα από τη μάτια των μαθητών. Πρόκειται για ένα έργο 350 σελίδων, που έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη Ελληνική Επανάσταση.

You may also like

Comments are closed.