ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πατρινοί ξεκινούν πανελλήνιο διαγωνισμό! Θα βραβεύσουν τις καλύτερες φωτογραφίες ιστορικών σχολείων

Facebook
Twitter

*  Σύντομα θα είναι έτοιμη η διαδικτυακή πλατφόρμα που θα υποδεχτεί τις πιο σπάνιες φωτογραφίες σχολείων από όλη την ελληνική επικράτεια.

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Όταν ο ρομαντισμός περισσεύει, η δημιουργία βρίσκει μεγαλύτερο έδαφος για να αναπτυχθεί, με αποτέλεσμα να αναπτερώνεται η ελπίδα ότι μπορούν να ξεπηδούν ακόμα αξιέπαινες πρωτοβουλίες πολιτών της… διπλανής πόρτας, οι οποίες συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η ιδέα που «γεννήθηκε» από τον νέο σε ηλικία συμπολίτη, Μιχάλη Χατζή, γιο του ιδιοκτήτη της εταιρείας Casa Practika, Στάθη Χατζή.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η ιδέα έχει να κάνει με τα παλιότερα και ιστορικότερα σχολεία της Ελλάδας και την προσπάθεια να συγκεντρωθούν σπάνιες φωτογραφίες τους, που θα αναδεικνύουν την ιστορία κάθε σχολείου ξεχωριστά αλλά όλο το υλικό μαζί θα αποτελεί μια παρακαταθήκη ιδιαίτερης αξίας όσον αφορά την δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα, στο πέρασμα των χρόνων.

Το καθοριστικό εργαλείο για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας διοργάνωσης διαγωνισμού σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι το ίντερνετ. Το οποίο θα χρησιμοποιήσει ο Μιχάλης Χατζής προκειμένου να δημιουργήσει μια πλατφόρμα η οποία θα μπορεί να αποθηκεύει τις φωτογραφίες που θα αποστέλλονται από όλους τους συμμετέχοντας, απ’ άκρη σ’ άκρη της ελληνικής επικράτειας.

ΔΩΡΑ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ

Στάθης Μιχάλης Χατζής 3
Ο εμπνευστής του διαγωνισμού, Μιχάλης Χατζής

 

«Το μόνο που μένει είναι η ολοκλήρωση της διαδικτυακής πλατφόρμας και η οργανωμένη γνωστοποίηση που θα γίνει στοχευμένα και μαζικά μέσα από το ίντερνετ και όλα τα social media, προκειμένου να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμμετέχοντες», τονίζει ο Μιχάλης Χατζής.

Στάθης Μιχάλης Χατζής 2
Ο ιδιοκτήτης της Casa Practika, Στάθης Χατζής

 

«Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε τα σχολεία που δίδαξαν τους Έλληνες στο διάβα του χρόνου, μέσα από τις φωτογραφίες που θα στείλουν οι συμμετέχοντες», δηλώνει στην «Πολιτεία» ο κ. Στάθης Χατζής.

Ενημερώνοντας μάλιστα ότι οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν από την ίδια την εταιρεία του, με δώρα αξίας, από ανακατασκευή μπάνιου μέχρι και ολόκληρης κουζίνας. Και μάλιστα η επιλογή των καλύτερων θα πραγματοποιηθεί μέσα από ψηφοφορία με την ευθύνη επιτροπής την οποία θα απαρτίζουν επιφανείς Πατρινοί συμπολίτες.

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΚΘΕΣΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ 2o THEMA

Όπως εξηγούν πατέρας και γιος, εμπνευστές αυτού του πανελλήνιου διαγωνισμού, μέσα από την όλη διαδικασία θα επιτευχθούν δύο στόχοι. Πρώτον, θα έρθουν πιο κοντά άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα απ’ όλη την Ελλάδα. Που θα μπορούν να μοιραστούν γνώσεις και απόψεις γύρω πάντα από το θέμα που αφορά την εκπαίδευση, την παιδεία και το ελληνικό σχολείο.

«Από την άλλη, όμως, θα συγκεντρωθεί ένα ανεκτίμητης αξίας φωτογραφικό υλικό το οποίο θα αποθηκευτεί για πάντα στο διαδίκτυο και θα λειτουργεί ως μια κοινωφελής έκθεση φωτογραφίας με τα πιο ιστορικά σχολεία όλης της χώρας», υπογραμμίζει ο κ. Στάθης Χατζής.

Εξηγώντας ότι η έκθεση αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλη τη σχολική κοινότητα και θα βοηθήσει στην άντληση ιστορικών στοιχείων που παραμένουν άγνωστα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, οι οποίοι θα συναποφασίσουν για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες:

1)  Χατζής ΜιχάληςΑρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων – Διακοσμητής, Μιχάλης Χατζής, Φοιτητής Αρχιτεκτονικής

2) Κριμπάς Ανδρέας, Γενικός Διευθυντής Τράπεζας Eurobank

3) Πυρρής Θανάσης, Οικονομολόγος – Ασφαλιστικός Σύμβουλος Εταιρικού Δικτύου Εθνικής Ασφαλιστικής

4) Χαλκιόπουλος Γιώργος, Δικηγόρος

5) Παχής Τρύφων, Digital Marketing

6) Ροδίτης Αχιλλέας, Δημοσιογράφος

7) Τάτσης Χρήστος, Λογιστής – Φοροτεχνικός

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top