ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαγραφή Μπογδάνου: Απόηχος με «αψιμαχίες»

Facebook
Twitter
Ηταν η πρώτη διαγραφή που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που εξελέγη πρωθυπουργός, με την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας να μετρά πλέον 157 βουλευτές. Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήρθε σε ένα κακό χρονικό σημείο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν απολογούμενος για τη μη υπερψήφιση της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας και ξαφνικά η ατζέντα μεταφέρθηκε 70 χρόνια πίσω, στον εμφύλιο πόλεμο και στα όσα έγιναν στον Γράμμο και στο Βίτσι. Στην κυβέρνηση δυσαρεστήθηκαν σφόδρα με τη συμπεριφορά του βουλευτή και η «κόκκινη κάρτα» ήταν δεδομένη. Ταυτόχρονα, ωστόσο, θέλουν να πέσουν οι τόνοι και να μην οξυνθούν τα πνεύματα στο δεξί κέρας της παράταξης, που είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα απαιτητικό.

Προς επίρρωσιν χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως ο κ. Μπογδάνος διεγράφη από την Κ.Ο. και όχι από μέλος του κόμματος, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στο μέλλον, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, τις οποίες χαρακτήρισε «δυναμικές». Είναι προφανώς μια θέση η οποία θέλει να κρατήσει ανοικτούς διαύλους με τον βουλευτή και να μην τον οδηγήσει σε άλλα κόμματα.

Το τι μέλλει γενέσθαι εξαρτάται βεβαίως από τον ίδιο τον βουλευτή και τι στάση θα κρατήσει από εδώ και στο εξής. Χθες, σε τηλεοπτική συνέντευξή του (ΑΝΤ1) κράτησε και αυτός ανοικτούς διαύλους με την παράταξη, λέγοντας πως η Ν.Δ. και από αύριο θα έχει 158 «ναι»στα νομοσχέδια. Την ίδια ώρα, πάντως, η φημολογία πως φλερτάρει με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως είναι η Ελληνική Λύση, είναι έντονες και ουδέποτε έχουν διαψευσθεί από καμία πλευρά. Συνεπώς, η μεταπήδησή του σε άλλο κόμμα που θα του εξασφαλίζει και την εκλογή του στην Α΄ Αθήνας είναι ένα από τα σενάρια, ανάλογα με τις εξελίξεις. Το έτερο σενάριο είναι απλώς ο κ. Μπογδάνος να ήθελε να αναδείξει την προσωπική του ατζέντα και να μην υπερβεί τα εσκαμμένα από εδώ και στο εξής, επιστρέφοντας εν καιρώ στην Κ.Ο. Τέλος, ένα ακόμα σενάριο λέει πως ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής θα μπορούσε να προχωρήσει σε πολιτική κίνηση, κάτι που ευνοείται από την απλή αναλογική που θα ισχύει στις επόμενες εκλογές. Το σενάριο μοιάζει ωστόσο πολύ φιλόδοξο για έναν νέο βουλευτή.

Το αποτέλεσμα πάντως επί της παρούσης δεν αλλάζει. Η ατζέντα άλλαξε, ενώ εντός της κυβέρνησης το τελευταίο 24ωρο υπάρχει αναταραχή και μόχλευση παλαιών εσωκομματικών παθών. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Αδωνις Γεωργιάδης χθες το πρωί έστρεψε τα πυρά του προς τον Νίκο Δένδια. Ερωτηθείς εάν θα ήθελε ο κ. Μπογδάνος να επιστρέψει στη Ν.Δ., «άδειασε» τον ΥΠΕΞ κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς για αρχηγική εμφάνιση. «Δεν μ’ αρέσει, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος, να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ.» είπε, προσθέτοντας πως «πρόεδρος της Ν.Δ. είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλον». Η αναφορά πήγαινε βεβαίως συστημένη στον ΥΠΕΞ, ο οποίος μία ημέρα πριν είχε χτυπήσει το χέρι στο έδρανο και είχε πει πως όσο αυτός εκπροσωπεί την κυβέρνηση δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές σαν του Μπογδάνου.

Λίγη ώρα μετά ο Νίκος Δένδιας απάντησε μέσω Twitter στον… ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα tweets ήταν περισσότερο απάντηση στον Αδ. Γεωργιάδη. Ο ΥΠΕΞ σημείωσε: «Κατανοώ την ανάγκη (κατεξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου. Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία». Και κατέληξε: «Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top