Διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και μέρα μεσημέρι!

Facebook
Twitter
Δεν έχει σταματημό η ιστορία της διακίνησης ναρκωτικών στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης.

Τουλάχιστον αυτό καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι λένε ευθέως ότι η πάλαι ποτέ φιλήσυχη και ήρεμη γειτονιά τους έχει μετατραπεί σε άβατο εμπορίας ουσιών κάθε λογής, με την ανταλλαγή να γίνεται εντελώς απροκάλυπτα, ακόμα και μέρα μεσημέρι, σε απόσταση αναπνοής από τους ίδιους και μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

«Η τελευταία φορά που η Αστυνομία ανταποκρίθηκε στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας να κάνει επιχείρηση ‘σκούπα’ κατά διακινητών, ήταν τον Οκτώβριο του 2019, και τότε κατόπιν εισαγγελικής εντολής βάσει πληροφοριών για δράση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών», μας λέει ένας από τους κατοίκους που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει το όνομά του, φοβούμενος, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, ακόμα και για τη ζωή του αλλά και για τη ζωή των παιδιών του!

ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Μάλιστα, σε εκείνη την αιφνιδιαστική επιχείρηση (φωτογραφία), που είχε γίνει με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και την συνδρομή δύο ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, είχαν συλληφθεί 4 άνδρες και 2 γυναίκες νεαρής ηλικίας, που κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών σε μικρό νοικιασμένο διαμέρισμα πολυκατοικίας της περιοχής.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων ξαναβρήκαν τον δρόμο προς την ελευθερία κι έτσι η δράση τους συνεχίστηκε, ακόμα πιο ενισχυμένη, μέχρι και σήμερα. Διευκρινίζοντας ότι δεν είναι μόνο αυτή η ομάδα διακινητών αλλά και άλλες που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε «πρωτεύουσα» του «λευκού εφιάλτη», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΙ

Επίσης, είναι καθημερινοί οι διαπληκτισμοί μεταξύ κατοίκων και διακινητών, όταν οι πρώτοι αντιδρούν από αγανάκτηση και δεν διστάζουν (ορισμένοι) να απευθύνονται ευθέως στους δεύτερους ζητώντας τους να εγκαταλείψουν τη συνοικία και να απομακρύνουν την παράνομη δραστηριότητά τους από τα σπίτια τους.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που κάτοικοι και διακινητές έχουν έρθει στα χέρια, με όποιον κίνδυνο διατρέχουν οι πρώτοι, «υπό την συνεχόμενη απειλή για αντίποινα», τονίζουν. «Στο μεταξύ περιμένουμε κάθε φορά να κάνει την εμφάνισή της η Αστυνομία. Έχουμε πάρει δεκάδες φορές τηλέφωνο.

Όποτε βλέπουμε κάτι παράνομο, ενημερώνουμε. Αλλά ποτέ δεν είδαμε έστω ένα περιπολικό να καταφθάνει. Συμπεριφέρονται σαν όλοι να έχουν αποδεχθεί το… τέλος της γειτονιάς μας. Ότι δηλαδή μπορεί να γίνεται ελεύθερα η διακίνηση.

Μπροστά σε εμάς και στα παιδιά μας», καταγγέλλει ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top