ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Βροχή» οι διακοπές ρεύματος: Η περίπτωση 38χρονης πατρινής με 4 παιδιά

Facebook
Twitter
Μία από τις πολλές, όμως, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που υπάρχει στην Πάτρα αυτή την περίοδο αφορά σε απειλή διακοπής ρεύματος στο σπίτι 38χρονης μητέρας με 4 παιδιά. Η οποία μάλιστα αντιμετωπίζει δεινό πρόβλημα καθώς είναι εργαζόμενη με 8μηνη σύμβαση αλλά η Υπηρεσία της παραμένει κλειστή λόγω καραντίνας.

Ως εκ τούτου η ίδια αντιμετώπισε αντικειμενικό αδιέξοδο στην προσπάθειά της να τακτοποιήσει την οφειλή της προς την ΔΕΗ, ωστόσο έμεινε… ήσυχη ότι δεν θα αντιμετώπιζε το οποιοδήποτε πρόβλημα επειδή ανήκει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ως έχουσα την επιμέλεια τεσσάρων παιδιών.

Κι όμως, διαψεύστηκε όταν της τηλεφώνησαν από δικηγορικό γραφείο και την ενημέρωσαν πως αν δεν κατέβαλε άμεσα σημαντικό μέρος της οφειλής της των 550 ευρώ -τουλάχιστον το 40% αυτής- και δεν προχωρούσε σε συμφωνία διακανονισμού, τότε σε λίγες ημέρες θα της κόψουν το ρεύμα στο σπίτι. Από εκείνη τη στιγμή η γυναίκα έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της έχοντας χτυπήσει όποια πόρτα νομίζει ότι μπορεί να την βοηθήσει. Από τον Δήμο και την ΔΕΗ μέχρι και πόρτες συγγενών και φίλων για να εξασφαλίσει δανεικά χρήματα και να μην αφήσει τα παιδιά της χωρίς ρεύμα στο σπίτι…

Σαμούρη: Αμέτρητες οι περιπτώσεις στην Πάτρα

Στον Δήμο Πατρέων και στην αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας -που χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις- συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι εκκλήσεις πολιτών για βοήθεια ώστε να μη βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στο σκοτάδι.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη επιβεβαιώνει στην «Πολιτεία» την ύπαρξη του προβλήματος τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι… δεν σηκώνει κεφάλι όλη μέρα καθώς είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις συνδημοτών οι οποίοι απειλούνται με διακοπή ρεύματος έστω κι αν ανήκουν σε Κοινωνικά Τιμολόγια και έστω κι αν καταθέτουν μικροποσά για να φαίνεται μια κάποια κίνηση στον λογαριασμό τους.

Η εφημερίδα «Πολιτεία», μόλις προ δεκαπενθημέρου, έφερε στο φως την τακτική (αλλά και το ύφος…) που χρησιμοποιούν οι εισπρακτικές εταιρείες, ακόμα και σε οικογένειες που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα ν’ ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top