ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μπαίνουν στο «φουλ» οι μηχανές παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη!

Facebook
Twitter
Εκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την αξιολόγηση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11:00, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και σύμφωνα με πληροφορίες διερευνώνται οι επιπτώσεις σε περίπτωση διακοπής της ροής από τη Ρωσία, μέσω των ασκήσεων προσομοίωσης που γίνονται όλο και εντονότερα το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτές, όπως σημειώνουν άνθρωποι της αγοράς, βγαίνει ως συμπέρασμα πως θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση της χώρας εάν δεν υπάρξει μπουν στο «φουλ» οι μηχανές παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη.

Το βέβαιο είναι ότι τα νοικοκυριά θα βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, ενώ και η βιομηχανία θα πρέπει να κατεβάσει ταχύτητες. Γιατί, διαφορετικά, το σύστημα θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές φορτίων.

Παραδείγματος χάριν, θα γίνει αναγκαία η διακοπή λειτουργίας των υδραντλητικών μονάδων, η διακοπή εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, η ενεργοποίηση εφεδρειών και η εκ περιτροπής διακοπή ηλεκτροδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όσον αφορά την περίοδο του χειμώνα, ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει αέριο στις σωληνώσεις των δικτύων φυσικού αερίου ανά την Ελλάδα.

Ποιοι συμμετέχουν στη συνεδρίαση

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Δημητρίου Φούρλαρη, Β’ αντιπρόεδρου της ΡΑΕ και προέδρου της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, και Μαρίας Κερκίδου, προϊσταμένης του Τμήματος Ενεργειακών Μελετών, Σχεδιασμού και Ασφάλειας Εφοδιασμού της Αρχής, Ιωάννη Κοπανάκη, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ και Κωνσταντίνου Νάζου, γενικού διευθυντή Διαχείρισης Ενέργειας, Maria Rita Galli, διευθύνουσας συμβούλου ΔΕΣΦΑ, Νικολάου Κάτση, διευθυντή Διαχείρισης Υποδομών ΔΕΣΦΑ και Σαρρή Δημητρίου, διευθυντή Τμήματος Λειτουργίας, Μάνου Μανουσάκη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, και Δημητρίου Μίχου, γενικού διευθυντή λειτουργίας Υποδομών και Αγοράς της εταιρείας, Κωνσταντίνου Ξιφαρά, διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, και Κωνσταντίνου Καραγιαννάκου, εκτελεστικού διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων της εταιρείας, Νικολάου Ζαχαριάδη, διευθύνοντος συμβούλου της Elpedison, και Ανδρέα Πετρoπουλέα, διευθυντή Διαχείρισης Ενέργειας της εταιρείας, Λουκά Δημητρίου, γενικού διευθυντή της Ήρων, και Κωνσταντίνου Μπενρουμπή, γενικού διευθυντή του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της Protergia, και Παναγιώτη Κανελλόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Στη συνεδρίαση συμμετέχει, επίσης, η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ο Αθανάσιος Πετραλιάς, γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, και ο Νικόλαος Τσάφος, σύμβουλος του Γραφείου του Πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top