ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάλογος Μπάιντεν-Μητσοτάκη: «Αν χρειαστείς κάτι, πάρε με να βοηθήσω»

mitsotakis Biden
Τον διάλογο ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, αποκάλυψε η «Καθημερινή της Κυριακής».

Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη χώρα μας μοιάζουν καλές, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ημίωρη συνομιλία που είχαν, ο κ. Μπάιντεν είπε στον κ. Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Κατά την ίδια πηγή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Πότε θα έρθεις στην Ουάσινγκτον;», με τον ίδιο να του απαντά: «Όποτε με καλέσεις».

O κ. Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο μέσα στο 2021, όπως αποκάλυψε η Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, η οποία έλαβε χώρα μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ στην οποία συμμετείχε ο Αμερικανός πρόεδρος, πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση της στάσης που τηρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συζητήθηκε ακόμη ο παράγοντας «Κίνα».

Ο κ. Μπάιντεν σε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, είχε αναφερθεί στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη και είπε ότι εκείνος θα τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον, όταν το επιτρέψει η πανδημία.

Δεν έκρυψε την επιθυμία του για την οικοδόμηση μιας ακόμα ισχυρότερης σχέσης για τη προώθηση των κοινών συμφερόντων που έχουν οι δύο χώρες.

«Υπό τη κυβέρνησή μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

You may also like

Comments are closed.