ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Ερύμανθος θέλει Υποδομές που ακόμα δεν υπάρχουν»

Facebook
Twitter

Ο πρώην Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ε.α. κ. Διαμαντής Κανελλόπουλος έχει μπει δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο». Η συζήτηση της «Πολιτείας» μαζί του ήταν απολύτως κατατοπιστική για το όραμα, το σχέδιο, τις προτάσεις του κ. Κανελλόπουλου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  • Τι είναι αυτό που εισπράττετε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και στις περιοδείες που κάνετε στα χωριά του Δήμου Ερυμάνθου;

Εμείς το 2019 είχαμε δεσμευτεί ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος θα είμαστε παρόντες. Και τώρα ο κόσμος είδε και κρίνει την συνέπειά μας, γιατί επί τέσσερα χρόνια δίνουμε σκληρό αγώνα για τον τόπο μας. Είμαστε καθημερινά στα χωριά μας, κοντά στους συντοπίτες μας, καταγράφουμε τα προβλήματα και παρότι δεν είμαστε δημοτική αρχή, εν τούτοις προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις.

  • Από την αρχή επικαλεστήκατε την «ανεξαρτησία» της δημοτικής σας κίνησης, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν χειραγωγείστε» και «δεν εγκλωβίζεστε» σε κομματικά πλαίσια. Αλλά και ο νυν Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαρής επικαλείται το ίδιο ακριβώς. Τι να πιστέψει ο ψηφοφόρος τελικά;

Να πιστέψει εμάς γιατί είμαστε πράγματι μία ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη χωρίς καμία κομματική ταυτότητα και καμία σκοπιμότητα. Δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα πιστεύει ο καθένας από τα στελέχη της παράταξής μας, αυτό που μας νοιάζει είναι να αγαπάει ο καθένας τον τόπο του και να μπορεί να προσφέρει. Να έχει την γνώση και τη διάθεση. Φτιάξαμε ένα ψηφοδέλτιο με νέα παιδιά, με ανθρώπους που έχουν γνώσεις επιστημονικές, με ανθρώπους που έχουν όραμα και μπορούν να το μετουσιώσουν σε πράξη, στελέχη επίσης που να γνωρίζουν καλά τον πρωτογενή τομέα. Διότι αυτός είναι η «κολώνα» του δήμου μας και έχει μεγάλη ανάγκη από άμεση και αποτελεσματική στήριξη.

  • Υπάρχει όμως η Agrexa που είναι ένα ισχυρό «χαρτί» στα χέρια του νυν Δημάρχου. Δεν έχουν γίνει λοιπόν βήματα;

Εμείς δεν είμαστε αρνητές σε ό,τι καλό γίνεται. Την Έκθεση την επικροτούμε και μάλιστα δεν έχω πρόβλημα να πω ότι φέτος πέτυχε. Και είναι θετικό αυτό. Επικροτούμε κάθε καλή κίνηση της δημοτικής αρχής. Όμως πρέπει να πάει παραπέρα αυτή η Έκθεση, να μεγαλώσει, να διευρυνθεί, να αποκτήσει χαρακτηριστικά πανελλαδικά και διεθνή, να πετύχει πολύ περισσότερα.

  • Ποιες τελικά είναι οι παθογένειες; Του δήμου αλλά και του Ερυμάνθου γενικότερα;

Οι παθογένειες αφορούν την καθημερινότητα και τις υποδομές που δεν υπάρχουν. Κανένα έργο δεν έχει τελειώσει η δημοτική αρχή και πολλά από αυτά ούτε καν τα έχει ξεκινήσει. Είναι δεδομένη η ανικανότητα της δημοτικής αρχής. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα πλήρες πρόγραμμα και από την επόμενη μέρα κιόλας, ως δημοτική αρχή, θα τρέξουμε για να φέρουμε επιτέλους στον τόπο μας την Ανάπτυξη που μας αξίζει. Αλλά ανάπτυξη στην πράξη, χειροπιαστή που να την βλέπει και να την βιώνει κάθε δημότης, και όχι ανάπτυξη στη θεωρία και στα σχέδια επί χάρτου.

  • Να το προσδιορίσουμε λίγο τι εστί τελικά Ανάπτυξη; Πώς θα γίνει, πρακτικά;

Μιλάω για υποδομές πρώτα απ’ όλα. Και αναφέρομαι σε τέσσερις συγκεκριμένες:

  • Ύδρευση,
  • Άρδευση,
  • Αγροτική Οδοποιία και
  • Εξηλεκτρισμός

Αν δεν κάνει ο Δήμος αυτά τα τέσσερα, και δυστυχώς δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κανείς από τους ανθρώπους οι οποίοι μοχθούν στις κτηνοτροφικές και αγροτικές μονάδες δεν θα μπορέσει να διατηρήσει την επιχείρηση του. Άρα όλη η περιοχή θα μαστίζεται από μια στασιμότητα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υπόλοιπους τομείς. Από το πώς οι νέοι μας θα μείνουν στον τόπο τους, πώς αυτός ο τόπος θα μπορέσει να αξιοποιηθεί ακόμα και τουριστικά προσελκύοντας τουρισμό γενικό ή και εξειδικευμένο (αγροτουρισμό κ.λπ.), αλλά και τέλος, πώς θα μπορέσει να οργανωθεί ένα σχέδιο προώθησης και πώλησης των τοπικών προϊόντων, έτσι ώστε ο πρωτογενής τομέας όντως να αναπτύσσεται. Διαφορετικά δεν μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη.

  • Έχετε υπάρξει Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, άρα γνωρίζετε καλά από Διοίκηση. Πέρα όμως από αυτό, που θεωρείτε ότι υπερτερείτε έναντι των συνυποψηφίων σας;

Κατ’ αρχάς να πω ότι πιστεύω πως όλοι μας αγαπάμε το ίδιο τον τόπο μας. Θεωρώ όμως ότι γνωρίζοντας πολύ καλά από άσκηση Διοίκησης, θεωρώ ότι μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα για να προχωρήσουν αυτά που η περιοχή μας έχει ανάγκη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top