ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαμαρτυρία με στάση εργασίας του σωματείου για τις απολύσεις στον “Αγ. Ανδρέα”

Facebook
Twitter
Σε στάση εργασίας προχωρούν την Τετάρτη 27/7/2022 από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» κατόπιν απόφασης του Σωματείου «Ιπποκράτης», αφορμή τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου και ις ενέργειες του υπ. Υγείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aπό την πρώτη στιγμή του θλιβερού γεγονότος στο ΤΕΠ,  βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όχι μόνον, οι ευθύνες να μετακυληθούν από τον Διοικητή και κάτω με σκοπό να βρεθούν τα εξιλαστήρια θύματα και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, από την πραγματική αιτία που προκάλεσε αυτό το γεγονός, που δεν είναι άλλο από την  μη ύπαρξη εφημερεύοντος  Ιατρού στο ΤΕΠ.

Ακόμη και τώρα, 15 ημέρες μετά απ’ αυτό το θλιβερό γεγονός, το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ζητήσει απ’ όλα τα Νοσοκομεία να επικαιροποιήσουν τις διαδικασίες και το πρωτόκολλο διαχείρισης ασθενών στα ΤΕΠ στις ημέρες μη εφημερίας, ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Απεναντίας εδώ βλέπουμε την Διοίκηση, να εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός και αντί να κινηθεί στο πλαίσιο των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας, που μιλούσε ¨για συνέπειες σε όλους άμεσα ή έμμεσα τους εμπλεκόμενους με το γεγονός¨, να στοχοποιεί  μόνο εργαζόμενους και μάλιστα να μετακινεί και να καρατομεί Συναδέλφους από θέσης ευθύνης που ουδεμία σχέση και ευθύνη έχουν, με το θλιβερό αυτό γεγονός. Μετακινήσεις δηλ. Συναδέλφων από θέση ευθύνης, για άλλους σκοπούς και στόχους.

Απέναντι σ’ αυτή την πρακτική, απαντάμε με κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 27/7/22 στις ώρες 12-3μμ όπου  καλούμε ΟΛΟΥΣ να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ και  να παραβρεθούν  στην σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:00 στον περιβάλλοντα χώρο ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ από την  Διοίκηση να πάρει πίσω όλες αυτές τις ΑΔΙΚΕΣ καρατομήσεις και μετακινήσεις, που αποφάσισε με πρόσχημα αυτό το θλιβερό γεγονός. Μετακινήσεις και καρατομήσεις που παράλληλα προκαλούν και τεράστια λειτουργικά προβλήματα στο Νοσοκομείο μας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top