ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαπόμπευση κοριτσιών στην Πάτρα – Διασύρουν με ροζ βίντεο τις ερωμένες τους

ASFALEIA

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Το φαινόμενο της διαπόμπευσης νεαρών κοριτσιών δεν αφορά μόνο όσες βρίσκονται στην life style επικαιρότητα. Και ποιος δεν έμαθε για τα «ροζ βίντεο» που κυκλοφορούσαν με «πρωταγωνίστριες» την Ιωάννα Τούνη και άλλες κοπέλες που είχαν συμμετοχή σε ριάλιτι!

Δυστυχώς όμως το φαινόμενο έχει «απλωθεί» σε όλη την επικράτεια. Αυτές τις ημέρες και στην Πάτρα, άγνωστοι έχουν διαπομπεύσει με βίντεο προσωπικών στιγμών δύο νεαρές οι οποίες εργάζονται στην πόλη και δυστυχώς έμαθαν πως προσωπικές τους στιγμές έχουν σταλεί μέσω messenger σε πολλούς χρήστες του facebook στην Πάτρα.

Η μία νεαρή για την οποία στέλνονται δύο βίντεο, εργάζεται σε γνωστό γραφείο της Πάτρας. Στο ένα βίντεο πρωταγωνιστεί αλλοδαπός στην καταγωγή ο οποίος όμως διαμένει στην Πάτρα. Και ο οποίος δεν διστάζει να δείξει και το πρόσωπό του, καθ’ όλη την διάρκεια της ερωτικής πράξης! Η δεύτερη νεαρή η οποία έχει διαπομπευθεί εργάζεται σε γνωστή επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται μόνο η ίδια και όχι ο άνδρας με τον οποίον έχει βρεθεί. Και στις δύο περιπτώσεις οι γυναίκες φαίνεται να γνωρίζουν ότι βιντεοσκοπούνται, φυσικά όμως δεν θα περίμεναν την εξέλιξη που θα είχε η συγκεκριμένη «πρόταση» των ερωτικών τους παρτενέρ.

Εκείνο που προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι ότι η διαπόμπευση των συγκεκριμένων κοριτσιών… γίνεται και με ονοματεπώνυμο! Στην πρώτη περίπτωση μαζί με το βίντεο αποστέλλεται.. και το όνομα του επιχειρηματία στον οποίον εργάζεται η νεαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας έπεσε από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκε την κακόβουλη ενέργεια του εραστή της εργαζόμενής του. Στην δεύτερη περίπτωση αποστέλλεται… και το προφίλ της νεαρής στο facebook. Δηλαδή προφανώς ο εραστής της αφού την βιντεοσκόπησε έστειλε το βίντεο μαζί με το «λινκ» του προφίλ της ερωμένης του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης!

Η αποστολή των βίντεο γίνεται μέσω messenger και σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο έχουν πληροφορηθεί τι συμβαίνει και έχουν αποφασίσει να κινηθούν νομικά.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Οι αστυνομικές αρχές (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) αντιμετωπίζουν πληθώρα σχετικών καταγγελιών από όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που βλέπουν να διαπομπεύονται με αναρτήσεις των πιο ιδιαίτερων στιγμών τους στο διαδίκτυο ή να δέχονται απειλές για τέτοιου είδους αναρτήσεις εάν δεν καταβάλουν χρήματα ή εάν δεν ενδώσουν στις ερωτικές επιθυμίες των κατόχων του σχετικού υλικού (τ. συντρόφων, συνήθως).

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη κατακλύζεται από σχετικές μηνύσεις, αλλά και αγωγές που πολλές φορές ασκούν πολύ διστακτικά τα θύματα τέτοιων αναρτήσεων υπό τον φόβο ακόμα μεγαλύτερης διαπόμπευσης, ενώ ύστερα από αμφιταλαντεύσεις (ως προς τις νομολογιακές κατευθύνσεις) και κάποιες άστοχες αποφάσεις γύρω από την ερμηνεία των νόμων, τα δικαστήρια άρχισαν πλέον να ξεκαθαρίζουν το νομικό τοπίο, «μοιράζοντας» καταδίκες και «τσουχτερές» χρηματικές ποινές στους δράστες τέτοιων ενεργειών.

Οι δικαστικές αποφάσεις κινούνται σε διπλό ποινικό «ταμπλό», θεωρώντας ότι στοιχειοθετείται όχι μόνο παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αλλά και κατ’ εξακολούθηση δυσφήμηση του θύματος, μέσω του εσκεμμένου εξευτελισμού και της διαπόμπευσής του, αφού βλάπτεται η τιμή και υπόληψή του σε άγνωστο και, πάντως, ευρύτατο αριθμό χρηστών, ενώ η προσβολή αυτή της προσωπικότητάς του δικαιολογεί την αξίωση καταβολής αποζημίωσης.

 

You may also like

Comments are closed.