ΥΓΕΙΑ

Διασωληνώθηκε ο πρώτος ασθενής με παραλλαγή Όμικρον στην Ελλάδα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ covid
Μια ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται διασωληνωμένη, σημειώνεται ότι είναι ο πρώτη με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη που βρίσκεται σε ΜΕΘ. Πρόκειται για γυναίκα η οποία διασωληνώθηκε για άλλους λόγους και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, «Μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο ένας ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον σε ΜΕΘ, ο οποίος όμως νόσησε εντός του νοσοκομείου».

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε δε ότι μπορεί τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα τμήματα επειγόντων να πιέζονται, να αυξάνονται οι νοσηλείες, ωστόσο οι νοσηλείες στις ΜΕΘ μένουν σταθερές.

Ενδεικτικά, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι χθες ελήφθησαν δείγματα από νοσηλευόμενους και από το «Σωτηρία» και από τον «Ευαγγελισμό» κι έδειξαν ότι όλοι οι πρόσφατα διασωληνωμένοι έφεραν τη μετάλλαξη Δέλτα, με εξαίρεση μια γυναίκα που έφερε την Όμικρον, η οποία ωστόσο ήταν τυχαίο εύρημα, καθώς δεν νοσηλευόταν για κορονοϊό στο νοσοκομείο, αλλά για άλλη νόσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα που διασωληνώθηκε λόγω του προβλήματος υγείας και όχι λόγω κορονοϊού. Μέσα στο πλαίσιο του ελέγχου βγήκε θετική και με τη μετάλλαξη Όμικρον. Παρακολουθείτε στενά από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ