ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διασύνδεση με… αρρυθμίες-Έκδοση αποδείξεων μέσω της ΑΑΔΕ από έναν στους τρεις αυτοκινητιστές ταξί στην Πάτρα

Facebook
Twitter

Με ταχείς ρυθμούς αλλά και ζητήματα που παραμένουν ακόμη αναπάντητα προχωρά η εγκατάσταση των POS αλλά και συστημάτων IRIS τα οποία είναι σε on-line σύνδεση με την ΑΑΔΕ για εκατοντάδες επαγγελματίες μεταξύ των οποίων είναι Ταξί, Περίπτερα και πωλητές – παραγωγοί σε Λαϊκές Αγορές.

Το 2024 αναμένεται θα είναι ένα έτος σταθμός για χιλιάδες επαγγελματίες στην Αχαΐα καθώς μέσα στο α΄ τρίμηνο του έτους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών το σύστημα Taxisnet και την ΑΑΔΕ, κάτι που θα κάνει πιο εύκολο το έργο της φορολογικής διοίκησης.

Προς τα παρόν όμως η προσαρμογή κάνει… δύσκολη τη ζωή πολλών επαγγελματιών καθώς οι παραγγελίες για να νέα POS και συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών IRIS τρέχουν με ταχύτητα αλλά παραμένουν και πολλές ακόμη εκκρεμότητες.

Για τα σωματεία αυτοκινητιστών Ταξί σε Πάτρα – Δυτική Αχαΐα – Ερύμανθο αλλά και Αίγιο – Καλάβρυτα παραμένει ακόμη άλυτο το… σταυρόλεξο της διασύνδεσης των POS μέσω των γραμμών κινητής τηλεφωνίας καθώς σε πολλές περιοχές εξακολουθεί να μην υπάρχει επαρκής κάλυψη σήματος.

Το πρόβλημα δεν αφορά περιορισμένο αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των δρομολογίων καθώς έχει παρατηρηθεί προβληματική κάλυψη ακόμη σε περιοχές που απέχουν έως και 5 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας!

«Σε Ερύμανθο, Δυτική Αχαΐα αλλά και ορεινές περιοχές της Πάτρας, παρατηρημένα, δεν υπάρχει καθόλου σήμα με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα POS. Η κατάσταση στην κινητή τηλεφωνία βελτιώνεται βέβαια με χρόνο με το χρόνο αλλά, πλέον, είμαστε το ‘παρά πέντε’ μιας διαδικασίας η οποία θα έχει επιπτώσεις, με πρόστιμα για τους συναδέλφους που δεν θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις αλλά και στο ‘και πέντε’ πριν πολλοί επαγγελματίες αρχίσουν να χάνουν την υπομονή τους όταν ο πελάτης τους ζητά ήδη, αν και δεν οφείλουν άμεσα, απόδειξη από POS αλλά δεν υπάρχει σύνδεση δικτύου» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτήτων Ταξί Πάτρας Γιώργος Σιδέρης.

Τα ίδια παράπονα και από τα Σωματεία Αυτοκινητιστών Ταξί Αιγιαλείας αλλά και τα Καλάβρυτα όπου πάνω από 40% των δρομολογίων κινείται σε περιοχές χωρίς κάλυψη Internet.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top