ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαθέσιμη για κρουαζιέρες η θαλαμηγός του Ωνάση – Το κόστος ανά εβδομάδα (video)

Facebook
Twitter
Η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση είναι διαθέσιμη για κρουαζιέρες σε όλη τη Μεσόγειο αυτό το καλοκαίρι.

Για όποιον ενδιαφέρεται, η τιμή είναι …κάπως τσουχτερή! η μίσθωση ανέρχεται στο ποσό των 630.000 ευρώ την εβδομάδα! Κάτι λιγότερο από 100.000 ευρώ τη μέρα δηλαδή…

Το πλοίο ήταν αρχικά ήταν φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού του Καναδά, συμμετέχοντας μάλιστα σε επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τον Έλληνα μεγιστάνα να ξοδεύει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ το 1954 για να το μετατρέψει… Λέγεται πως τα σκαμνιά του μπαρ ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας. Στο εσωτερικό υπήρχαν δέκα σουίτες, που η καθεμιά είχε το όνομα ενός ελληνικού νησιού. Στη σουίτα με το όνομα «Ιθάκη» έμεναν πάντα οι εκλεκτότεροι καλεσμένοι.

Το συγκεκριμένο σκάφος έχει φιλοξενήσει επιφανείς πολιτικούς που έχουν γράψει ιστορία (Τσώρτσιλ, Κένεντι) και αστέρες του σινεμά (Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, κλπ) και φυσικά και τη Μαρία Κάλλας…

Το 2019, το σούπερ μόντελ Χάιντι Κλουμ πραγματοποίησε εκεί τον γάμο της με τον Τομ Κάουλιτς.

Η αγορά στοίχισε 4 εκατ. ευρώ το 1954
H θαλαμηγός «Χριστίνα» στοίχισε τo 1954 στον Αριστοτέλη Ωνάση το αστρονομικό ποσό των 4 εκατ. δολαρίων. Η βιβλιοθήκη του σκάφους ήταν γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, ενώ τα σκαμνιά του μπαρ ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας. Για τον εαυτό του ο Ωνάσης είχε κρατήσει μια σουίτα τεσσάρων δωματίων, με μπανιέρα από μπλε μάρμαρο Σιένας, απομίμηση λουτρού από μινωικό ανάκτορο. Τους τοίχους κάλυπταν βενετσιάνικοι καθρέπτες. Υπήρχαν άλλες εννέα σουίτες, που η καθεμιά είχε το όνομα ενός ελληνικού νησιού. Στην «Ιθάκη» έμεναν πάντα οι εκλεκτότεροι καλεσμένοι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top