ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε στην “Πολιτεία”: Δήμαρχοι και διεκδικητές στην τελική ευθεία

Facebook
Twitter
Αν και βρισκόμαστε σε χρονική απόσταση 14 μηνών από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις για τους Δήμους της Αχαΐας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ονόματα υποψηφίων Δημάρχων «πέφτουν» διαρκώς σε διάφορα τραπέζια, ενώ το σύνολο των αυτοδιοικητικών βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση στήριξης και συνεργασιών. Ο πρώτος λόγος ανήκει στους εν ενεργεία Δημάρχους των τεσσάρων Δήμων του Νομού. Αναλυτικά στοιχεία ανά Δήμο και ονόματα.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2007

Πύρινα μέτωπα κύκλωσαν τα Κρέστενα

Μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 ξύπνησαν στα Κρέστενα. Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στην Ηλεία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του πύρινου μετώπου μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 07 24 221810ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΥΡΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μεταφορά μεταναστών

με νοικιασμένα αυτοκίνητα

Νοίκιαζαν αυτοκίνητα από καταστήματα της Πάτρας και της Αθήνας, δεν τα επέστρεφαν και τα χρησιμοποιούσαν προκειμένου να μεταφέρουν μετανάστες από περιοχές του Έβρου, στο εσωτερικό της χώρας. Εκτιμάται πως είναι μέλη κυκλώματος.

ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ

Πήγε τον καφέ

και «άναψε»…

Πρωτοφανές περιστατικό σε Δημόσια Υπηρεσία της Πάτρας. Ο διανομέας καφέ έγλυψε το καλαμάκι, χάιδεψε την υπάλληλο και στη συνέχεια αυτοϊκανοποιήθηκε. Πώς έγινε αντιληπτός…

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

«Πήγαμε για ψώνια»

και πάθαμε «εγκεφαλικό»

Η Πολιτεία «πήγε για ψώνια», είδε τις τιμές και κατέληξε στο συμπέρασμα: Καλύτερα να αγοράζεις ρούχα παρά να τρως. Πόσο κοστίζουν βασικά αγαθά και ποιες είναι οι συγκρίσεις με άλλες χώρες.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 07 24 221810

Στην αντεπίθεση με μηνύσεις

η οικογένεια του Θ. Νεμουτιάνου

 

Η οικογένεια του Θ. Νεμουτιάνου κινείται νομικά για τον θάνατό του. Μέσω δικηγόρου δήλωσε «παράσταση» στην διαδικασία που έχει κινηθεί από την Εισαγγελία για δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, υποβολή μηνύσεων και εξακρίβωση των ευθυνών.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Οι Δήμαρχοι ψάχνουν

τους απογραφείς

Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας ψάχνουν ακόμη καταγγελίες για απογραφείς που δεν εμφανίστηκαν ποτέ σε χωριά των Δήμων τους. Οι πληθυσμιακές ανακατατάξεις φέρνουν επιπτώσεις στην Αυτοδιοίκηση και προκαλούν αντιδράσεις.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η διασταύρωση

της οργής

Σε «Τρίγωνο των Βερμούδων» έχει μετατραπεί η συμβολή των λεωφόρων Γ. Παπανδρέου και Ελευθερίου Βενιζέλου. Ειδικά οι επαγγελματίες οδηγοί «μαρτυρούν» και προτείνουν δημιουργία κυκλικού κόμβου ή ανισόπεδης διάβασης.

Πληθαίνουν οι επιθέσεις σε στόχους αστυνομικού και δικαστικού ενδιαφέροντος από αλληλέγγυους στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Από μπογιές και συνθήματα μέχρι και στοχοποίηση αστυνομικών στο πρόγραμμά τους.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 07 24 221810

Ο άθλος του

Νίκου Τζανάκου

Πήρε μεταπτυχιακό που απέκτησαν μόλις 25 στους 250 και η στόχευσή του δεν ήταν τυχαία: Ο πατρινός πρώην αντιδήμαρχος είναι εκλεγμένο μέλος του Οργανισμού Διεθνών Παιδικών Αγώνων.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΑΛΟΣ

Η εστίαση «πάσχει» σοβαρά

και από θέσεις εργασίας

«Δεν έχουμε κόσμο να δουλέψουμε» λέει στην «Πολιτεία» ο ταμίας και αν. γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Δημήτρης Φάκαλος. Η έλλειψη έμπειρων υπαλλήλων ταλανίζει τη χώρα, αλλά και τα καταστήματα της Πάτρας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ

Ο πυροσβέστης γράφει

γράμμα από το μέτωπο

Το γράμμα του πυροσβέστη από το πύρινο μέτωπο αποτυπώνει το σύνολο των σκέψεων και των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης μίας μεγάλης πυρκαγιάς. «Αυτόματοι μηχανισμοί σε μετατρέπουν σε υπεράνθρωπο πλάσμα

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top