ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Η ανάπλαση της Άνω Πόλης «κόλλησε» στα αρχαία

Facebook
Twitter
Δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Στη διάρκεια της εκτέλεσης μεγάλων έργων και μάλιστα σε περιοχές που είναι γνωστό πως θα βρεθούν αρχαιολογικά ευρήματα, οι εργασίες σταματούν για καιρό. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα στην Άνω Πόλη, που όπου βρίσκονται αρχαία οι ανασκαφές σταματούν και οι εργασίες «παγώνουν» έως ότου δρομολογηθούν διαδικασίες χρονοβόρες από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Η ευθύνη δεν βαραίνει τον Δήμο Πατρέων, ωστόσο παρά τις πιέσεις τα έργα βαλτώνουν έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης των ευρημάτων.

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 03 19 231934ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΜΑΣΟΥΡΑ

Οπτικό υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στην οδό Κορίνθου λίγο πριν αλλά και στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 26χρονος Γιώργος Μασούρας, έχουν ήδη συλλέξει αστυνομικοί της Τροχαίας Πατρών που έχουν αναλάβει την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το θανατηφόρο τροχαίο.

Φωτογραφία λίγα δευτερόλεπτα πριν ο άτυχος νέος βρει τραγικό τέλος. Κινείται στην δεξιά πλευρά της οδού Κορίνθου, 100 περίπου μέτρα πριν τη μοιραία πρόσκρουση.

 

ΟΣΕ: Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πώς κατάφεραν να «ξηλώσουν» ολόκληρη ντιζελομηχανή

Η τραγωδία των Τεμπών, εκτός από το σκέλος της ανάδειξης των ευθυνών, φέρνει στην επικαιρότητα τη διαχρονική μάστιγα της κλοπής σιδηροδρομικού υλικού. Η «Πολιτεία» παραθέτει μία σειρά από περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή. Πώς κατάφεραν να αρπάξουν ολόκληρη ντιζελομηχανή από τα Καβάσιλα και πως η «μαφία του Μετάλλου» «ξήλωσε» στα Νιφορέικα ολόκληρους ηλεκτρολογικούς πίνακες.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 03 19 231934

Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΜΕΝΟ» ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Χάθηκε όπλο από αστυνομική υπηρεσία! Αποκλειστικό ρεπορτάζ στην “Πολιτεία”…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΕΛ.ΑΣ: Αιφνιδίως νέος Αρχηγός!

Όλο το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής αποστρατείας του Αρχηγού της Αστυνομίας Κ. Σκούμα. Στη θέση του ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός Λάζαρος Μαυρόπουλος.

ΑΧΑΙΑ

«Ξεφυτρώνουν» νέες «ράτσες» απατεώνων

Νέα «φρούτα» απατεώνων προκύπτουν και στην Αχαΐα. Οι «μαϊμού» ΔΕΗτζήδες που υπόσχονται επιστροφή χρημάτων από τις κρατικές ενισχύσεις των λογαριασμών ρεύματος, και οι «πλανόδιοι μανάβηδες» που εξαπατούν και κλέβουν ηλικιωμένους σε χωριά. Πώς ένας «λογιστής» καταφέρνει να εξαπατά ακόμη και διαχειριστές εταιρειών.

Κερδισμένοι και χαμένοι

από τον κατώτατο μισθό

Η «ακτινογραφία» της αγοράς από την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι, πώς αυξάνονται τα επιδόματα και τι χάνουν οι εργοδότες

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 03 19 231934Μίνι Περιμετρική:

Το τούνελ του «θανάτου»

Η αφορμή δόθηκε από την τραγωδία της περασμένης Πέμπτης στη Μίνι Περιμετρική. Ο 25χρονος που χάνει τη ζωή του ουσιαστικά από μία εκτροπή, φέρνει στο φως την επικινδυνότητα του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο. Το τούνελ αποδεικνύεται «θανατηφόρο» για όσους δεν προσέχουν. Κάθε εβδομάδα εκτρέπεται και ένα όχημα.

ΙΤΙΕΣ

Καλούν Εισαγγελέα

για τις πλημμύρες

Νέα μηνυτήρια αναφορά από τους κατοίκους των Ιτεών για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στην περιοχή. Κίνδυνος για νέες πλημμύρες.

ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ

Η Πάτρα είναι «βαλτωμένη»

και λίγα αλλάζουν στην πόλη

Η γνωστή δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Αχαΐας μιλά στην «Πολιτεία για όλα. Για την πολιτική, για την Πάτρα, για την τραγωδία των Τεμπών. Μιλά σπάνια, αλλά όταν το αποφασίσει απαντά για όλους και για όλα.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πατρινός ζωγράφος

που τον «αγκάλιασε» η Βενετία

Οι πίνακες του πατρινού ζωγράφου-πνευμονολόγου Κ. Σπυρόπουλου εκθειάστηκαν σε διεθνή έκθεση από ανθρώπους της Τέχνης που από κάθε γωνιά του κόσμου έσπευσαν στο «Palazzo Pisani-Revedin».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top