Διαβάστε στην «Πολιτεία»: MINI BUS και Σχέδιο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Πάτρα

Facebook
Twitter
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-07 221039

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης αποκάλυψε στην «Πολιτεία» ότι σύντομα θα ανακοινωθεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Θα περιλαμβάνει «πακέτο» προτάσεων για το κυκλοφοριακό και την σκέψη της δημοτικής αρχής για την δρομολόγηση ηλεκτρικών mini bus στο ιστορικό κέντρο της πόλης και σε περιοχές όπου η αστική συγκοινωνία είναι ελλιπής ή ανύπαρκτη. Θα προηγηθούν συναντήσεις, πρωτίστως με την Αχαιή Υφυπουργό Μεταφορών Χρ. Αλεξοπούλου αλλά και με την διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών.

 

«Ενοποίηση» χώρων λόγω αρχαίων!

Η οδός Σωτηριάδου… έκρυβε έναν ολόκληρο αρχαιολογικό χώρο από κάτω! Έναν τεράστιας σημασίας «θησαυρό» που προκάλεσε το ενδιαφέρον και τις συνεχείς επισκέψεις αρχαιολόγων και από την Κεντρική Αρχαιολογική Υπηρεσία των Αθηνών. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα, στο Δημαρχείο, τις προσεχείς ημέρες. Ενώ συζητείται ήδη η σκέψη για ανάγκη ενοποίησης της οδού με το Ρωμαϊκό Ωδείο.

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-07 221039

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΤΟ 2000

Όταν οι αστυνομικοί της Πάτρας

έσωσαν γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Η στυγερή δολοφονία στους Αγ. Αναργύρους και τα λάθη αστυνομικών «ξύπνησαν» μνήμες από τον εκ διαμέτρου αντίθετο αστυνομικό χειρισμό στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Πάτρα το 2000. Όταν μία 25χρονη που κινδύνευε με βέβαιο θάνατο απ’ τον βιαστή της, κάλεσε το «100» και την έσωσε η ψύχραιμη καθοδήγηση του αξιωματικού υπηρεσίας…

 

 

 

ΠΔΕ: Η «μάχη» για αναδασώσεις

κερδήθηκε στη Βουλή!

«Άστραψε» και «βρόντηξε» ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στη συνεδρίαση των Μικτών Επιτροπών για τις αναδασώσεις Περιφερειών και Υπ. Περιβάλλοντος. Η Π.Δ.Ε. εξασφάλισε έργα και χρηματοδοτήσεις για τις καμένες εκτάσεις.

 

Κινέζικο στο Ψαροφάι με…

παραπάνω τετραγωνικά

Ο Δήμος επέτρεψε την λειτουργία Κινέζικου καταστήματος στην περιοχή του Ψαροφαΐου, που όμως παραβιάζει το όριο των τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται μάλιστα, για την δεύτερη κατά σειρά καταγγελία, μετά την υπόθεση του Super Market.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-07 221039

Παρέμβαση Αλεξοπούλου

στο αεροδρόμιο Αράξου

Το αποκάλυψε ο αερολιμενάρχης Γ. Γκουβίτσας, ευχαριστώντας δημόσια την Αχαιή Υφυπουργό Μεταφορών. Έπειτα από δική της παρέμβαση, υπογράφεται τις επόμενες μέρες το έργο αποκατάστασης του φωτισμού στον αεροδιάδρομο του Αράξου! «Ποδαρικό» πάντως στον Άραξο, θα γίνει την άλλη Δευτέρα με τους «Αθάνατους» της Δ.Ο.Ε.

 

Ξαφρίζουν εργαλεία

στη Νευροχειρουργική!

Ποιος βάζει «χέρι» σε πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό «ξαφρίζοντάς» τον, και μάλιστα, σ’ ένα δημόσιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο; Η καταγγελία γίνεται εγγράφως από εργαζόμενους του νοσοκομείου «Παναγία η Βοήθεια».

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΟΥΣΟΣ

Η… άλλη πλευρά, του διεθνώς καταξιωμένου Επιστήμονα

Ο Καθηγητής Γεώργιος Χρούσος μιλά στην «Πολιτεία» για την βράβευσή του στα Καλάβρυτα, το προσεχές Σάββατο, αλλά θυμάται από πού ξεκίνησε… Μιλά για τους γονείς του, Παναγιώτη και Σπυριδούλα, και για τις μνήμες του εφήβου που μεγάλωνε στην οδό Μεσολογγίου.

 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΤΑΚΑΝΑΛΗΣ

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη

θα επηρεάζει τις ζωές μας

Ο εκ των κορυφαίων στον χώρο της Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας, Καθηγητής με έδρα στο Μιλάνο, Δρ. Αντώνιος Ντακανάλης, αναλύει στην «Πολιτεία» τα «συν» της επανάστασης στην Υγεία που «φέρνει» η Τεχνητή Νοημοσύνη. Και απαντά στους προβληματισμούς των πολιτών και της κοινωνίας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top