ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Κατάλογος λαθών και παραλείψεων

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 03 05 220802
Η χώρα θα αργήσει να ξεπεράσει το σοκ που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη. Σοκ που μετατρέπεται σε οργή για τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και προκάλεσαν εκατόμβη νεκρών.

Η ιστορία των ευθυνών και των τραγικών λαθών επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές αυτή τη φορά. Με μία όμως κοινή συνισταμένη: Τις εγκληματικές ολιγωρίες του ανθρώπινου παράγοντα και τις διαχρονικές και τραγικές παραλείψεις της οργανωμένης πολιτείας. Το Κράτος αποδεικνύεται πως δεν είναι συντεταγμένο όπως θα έπρεπε, αλλά αφημένο σε μία πολυδαίδαλη και αναποτελεσματική λειτουργία χωρίς σχέδιο και στοιχειώδεις κανόνες

* Όταν η «Πολιτεία» αποκάλυπτε τις παθογένειες του σιδηροδρόμου

*Θρηνεί και η Δυτική Ελλάδα νέους ανθρώπους από το πολύνεκρο δυστύχημα.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 03 05 220802ΠΩΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Τα ήθελε όλα, αλλά

στο τέλος έχασε τα πάντα…

Σχεδίασε να χτυπήσει το γνωστό κοσμηματοπωλείο της Πάτρας εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό που επικρατούσε λόγω των Καρναβαλικών εκδηλώσεων. Δεν του έμειναν τα κλοπιμαία και συνελήφθη αφού ήταν σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις. Τον «έπιασαν» οι κάμερες.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΠΟΤΟΞ

Απειλούν όποιον

τους ξεμπροστιάζει

Επιστήμονας που προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες από τις αμφίβολες μεθόδους αισθητικών επεμβάσεων δέχεται απειλές από εκείνους που θησαυρίζουν.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 03 05 220802ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Το «σφυρί»χτυπά

πολύ περισσότερους

Δεν κινδυνεύουν μόνον οι άμεσα εμπλεκόμενοι από τους πλειστηριασμούς αλλά και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους. Τι λέει στην «Πολιτεία» ο Πατρινός Οικονομολόγος και Νομικός Βασίλης Παπαβασιλείου. «Ο αριθμός των θιγόμενων από τους πλειστηριασμούς είναι πολύ μεγαλύτερος», τονίζει και σοκάρει.

Επεισόδια με

μπουκάλια και τραυματίες

Άγριο επεισόδιο μεταξύ νεαρών την τελευταία Κυριακή του Καρναβαλιού στην Πάτρα. Όλα ξεκίνησαν από απειλές με σπασμένα μπουκάλια. Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Η Ελλάδα που κινείται

σε άλλες ράγες

Η Τραγωδία στα Τέμπη εκτός από την Ελλάδα της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς, ανέδειξε και την άλλη όψη. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η προσφορά εκατοντάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στα Νοσοκομεία της περιοχής για να δώσουν αίμα δίνει ελπίδα και προσδοκία για το μέλλον.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 03 05 220802Τι μας «έγραψε»

 το φετινό Καρναβάλι

Τα «συν» και τα «πλην» του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Τα κρίσιμα ερωτήματα για την ταυτότητά του και το μήνυμα που πρέπει να σταλεί.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκλονισμένη από την

τραγωδία στα Τέμπη – Ποτέ ξανά

Συνέντευξη της βουλευτή Αχαΐας στην «Πολιτεία». Δηλώνει συγκλονισμένη ως μητέρα, βουλευτής και ενεργή πολίτης από την τραγωδία στα Τέμπη. Τι λέει για τις εκλογές και τους υψηλούς στόχους για τον Νομό.

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ

Ο διαρκής έρωτας

με την Αυτοδιοίκηση

Δηλώνει πως θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές για τον Δήμο Πατρέων. Το πώς, θα προκύψει μετά την προγραμματισμένη σύντομα συνάντηση των στελεχών της Δημοτικής του Παράταξης.

 

 

You may also like

Comments are closed.