ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Πήραν όλοι μηνύματα με αποχή και διέξοδο στην ακροδεξιά

Facebook
Twitter
ΠΟΛΙΤΕΙΑ_10-06-24

Τα χθεσινά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη περιείχαν δύο σημαντικά και ηχηρά μηνύματα από τους Ευρωπαίους:

Την ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς, που προκαλεί ήδη πολιτικό «σεισμό» στην Γαλλία, αλλά και την μεγάλη αποχή που ισοδυναμεί τουλάχιστον με στάση αναμονής απέναντι στις Κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών Κρατών. Και στην Ελλάδα η ΝΔ κράτησε την πρωτιά αλλά με σημαντικές απώλειες ακόμη και σε σύγκριση με τις κάλπες του 2019, ενώ από την ψήφο των πολιτών ευνοήθηκε η «Ελληνική Λύση» και η «Φωνή Λογικής». Πτώση ΣΥΡΙΖΑ και μικρά κέρδη για το ΠΑΣΟΚ που δεν «έκαναν ταμείο» από τις απώλειες της ΝΔ.

 

ΑΧΑΪΑ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Κράτησε» την πρωτιά,

αλλά «πληγώθηκε» από την αποχή

Σαφές το μήνυμα του προέδρου της ΔΕΕΠ Αντώνη Κουνάβη μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών: Ο στόχος για την πρωτιά επετεύχθη για την Αχαΐα ωστόσο πρέπει να προβληματίσει όλους μας η επιλογή των πολιτών να απέχουν.

 

ΑΧΑΪΑ-ΣΥΡΙΖΑ

Καταδίκη της Κυβέρνησης, να

επιστρέψουν τις έδρες όσοι έφυγαν

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Κόντης «διαβάζει» το χθεσινό αποτέλεσμα ως καταδίκη της Κυβέρνησης και δράττεται της ευκαιρίας να ζητήσει από τους βουλευτές της «Νέας Αριστεράς» να επιστρέψουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΑΧΑΪΑ – ΠΑΣΟΚ: ΔΕΝ «ΗΡΘΕ» Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Δεν «πιάσαμε» τον στόχο, πρέπει να ενωθεί η Κεντροαριστερά

Να μας προβληματίσει όλους η αποχή διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μοίραλης. «Αυξήσαμε τα ποσοστά μας, αλλά δεν πιάσαμε την πολυπόθητη δεύτερη θέση. Να δούμε πως μπορεί να ενωθεί η Κεντροαριστερά».

 

ΣΤΑΥΡΟΙ

Ποιοι εκλέγονται σε

Αχαΐα και Πανελλαδικά

Ξεκάθαρες πρωτιές Αυτιά και Αρβανίτη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται πρώτος ο Νίκος Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ και από την Νίκη ο Αχαιός Ν. Αναδιώτης. Ψηλά την Αχαΐα η Άννα Μαρία Ρογδάκη. Αναλυτική σταυροδοσία.

 

Η «Πολιτεία» στους ρυθμούς της κάλπης

Παραλειπόμενα και σχόλια από τις χθεσινές εκλογές κατέγραψε η «Πολιτεία» από το άνοιγμα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης. Σχόλια και φωτογραφίες.

 

Το φαινόμενο «αποχή» και το

ιστορικό ρεκόρ της χθεσινής ευρωκάλπης

Σε ιστορικό ρεκόρ κινείται η αποχή από τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Με την ενσωμάτωση σε ολόκληρη την επικράτεια να φθάνει το 91,65%, η συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία είναι στο 40,59%! Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2019 η συμμετοχή ανήλθε στα επίπεδα του 58,69%.

 

Τέλος στο θρίλερ με

τον παρουσιαστή του BBC

Το πτώμα του βρέθηκε σε μια πλαγιά κοντά στο beach bar της Αγίας Μαρίνας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top